Informatie voor woningcorporaties

 • Hoge huurdersdeelname door klantgerichte aanpak
 • Ontzorging van voorbereiding tot after care
 • Zekerheid door SunSure opbrengstgarantie

Een maatwerk klantreis

Sungevity doet er alles aan om de overstap naar zonnepanelen voor huurders én woningcorporaties zo makkelijk, leuk én persoonlijk mogelijk te maken. Samen met de woningcorporatie ontwikkelen we een unieke klantreis, afgestemd op het huurdersprofiel. Ook wel hét recept voor maximale deelname.

Met een mix aan communicatiemiddelen weten we de huurder telkens weer te enthousiasmeren om mee te doen. Dit doen we niet alleen op afstand, we gaan ook de wijk in om de huurder persoonlijk te spreken. Zo gaan we langs de deuren, én organiseren we een Open Dak dag - wat elke keer weer een feestje is om te bezoeken. Onze klantgerichte aanpak resulteert in ongekend hoge deelnamecijfers: meer dan 60% doet mee!

Ypenburg Zonnepanelen Dsc 5994

Materialen, circulariteit en ketenmanagement

Al onze zonnepanelen leveranciers hebben degelijke inzamelings-, recycling- en begrotingssystemen en zijn aangesloten bij WEEE Nederland of ZRN (Stichting recycling zonne-energie Nederland). Omdat zonnepanelen een lange levensduur hebben en nog niet zo lang op de markt zijn, is er in het landelijke inzamel- en recyclingsysteem nog ruimte voor verbetering. Sungevity heeft hierom als doel in 2019 gezet om het voortouw te nemen en onderzoek te doen naar hoe dit proces verbeterd kan worden.

Onze zonnepanelen:

 1. Voldoen aan de eisen van een Tier 1 merk
 2. Worden onderworpen aan de hoogste mate van kwaliteitscontrole en kwaliteitsstandaarden
 3. Hebben een levensduur van minimaal 25 jaar

Meer weten over materialen, ketenmanagement en circulariteit? Bekijk ons Impact Report.

Svtc Jasolar

Huurders aan het woord

Ik ben blij dat de zonnepanelen er zitten. We hebben een prachtige zomer gehad met veel zon en nu krijg ik een paar honderd euro terug van de energie leverancier. De installatie op het dak verliep heel goed en de zonnepanelen staan mooi op mijn dak. Ik zou het zeer zeker aanbevelen, je bent stom als je het niet doet!

W vd B - Hoevelaken

De installatie is keurig netjes gegaan en het brengt geld op. In plaats van gelijk een grote investering voor zonnepanelen, betaal ik een paar euro meer huur en dit heeft me gelijk het eerste jaar al een paar honderd euro opgeleverd. Zeker een aanrader!

Eduard - het Gooi

De installatie ging heel vlot en keurig. De installateurs wisten precies wat ze moesten doen en waren heel aardig. De zonnepanelen werken prima, als er zon is, telt ons energiegebruik af. Hierdoor is onze energiereking omlaag gegaan. We hebben het al aangeraden aan onze buren en zouden het andere huurders ook zeker aanraden. Het werkt prima, zolang de zon maar schijnt!

Bewoner- Hilversum

Huurders geven ons een 8.2

Informatie voor woningbeleggers

 • Gecertificeerde installaties
 • Ontzorging van voorbereiding tot after care
 • Subsidieadvies op maat
 • Energielabel en GRESB score verbetering
 • Sterk rendement en opbrengstgarantie

Volledige ontzorging

Wij zorgen ervoor dat de verduurzaming als een zonnetje verloopt en nemen zowel de huurder als het bedrijf aan de hand mee. Huurders maken we bewust en enthousiast over het aanbod en onze projectleider zet de verduurzaming in gang. Onze integrale aanpak resulteert in snelle verduurzaming van de woningvoorraad. De installaties worden lokaal uitgevoerd door de beste gecertificeerde installateurs waarna bewoners en eigenaar profijt kunnen trekken van woningen die hun eigen energie opwekken.

Daarbij bieden wij 10 jaar SunSure opbrengstgarantie zodat ook na de installatie zorgeloos genieten van de zon gegarandeerd is.

Vastgoed Zonnepanelen Open Dag

Garanties en zekerheid

Wij rekenen onszelf tot één van de grootste spelers van Europa. Sungevity is een volledige dochter van energiebedrijf ENGIE, een financieel sterk bedrijf en leider in de energie-transitie.

Omdat wij met sterke partijen samenwerken kunnen wij solide garanties bieden. Zo geven we bij iedere installatie een persoonlijke Sunsure opbrengstgarantie en dragen onze installateurs hét Nederlandse keurmerk voor zonnepaneleninstallateurs: Zonnekeur.

Keurmerken Sungevity

Huurders aan het woord

De zonnepanelen lagen er zo op en de installateurs hebben netjes verteld wat ze gingen doen. Ik ben heel blij met de zonnepanelen en ben van mening dat ik maatschappelijk wel verplicht ben om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Het is een win-win situatie. Amvest heeft verduurzaming van hun vastgoed, wij hebben een duurzamer huis en een financiële meevaller.

Bewoner - Den Haag

Onze koplopers