Doe de dakscan

Over Sungevity

Sungevity heeft een missie: op alle geschikte daken schone energie opwekken. Al meer dan 10 jaar maken wij de overstap op zonnestroom makkelijk, betaalbaar én leuk. Doe ook mee aan de dakrevolutie en sluit je aan bij Generatie Zon.

Welkom bij Sungevity, welkom bij Generatie Zon

Bij Sungevity willen we zoveel mogelijk mensen laten leven van de zon. Daarom hebben we een missie: op ieder geschikt dak zonnestroom opwekken en zo zonnestroom de norm maken. Want als iedereen zonnestroom gebruikt, lossen we al een kwart van ons CO₂-probleem op.

Samen met ons moederbedrijf ENGIE, onze collega’s, partners, installateurs, én natuurlijk onze zakelijke en particuliere klanten bouwen we een nieuwe, duurzame generatie: Generatie Zon. Sluit jij je ook aan?

Lees meer over onze missie

Samen bouwen aan een nieuwe generatie

Met elke installatie die we doen, groeit onze positieve impact op het milieu en maken we de wereld samen een stukje duurzamer. We installeren zonnepanelen van topkwaliteit, maken ons hard voor een goed recyclingbeleid en wijzen op alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals een groene lening. Zo nemen we drempels en zorgen weg – en maken we zonnestroom voor iedereen toegankelijk, betaalbaar en leuk. En met succes, want inmiddels hielpen we al meer dan 35.500 huiseigenaren én huurders aan een duurzame spaarpot op hun dak en bespaarden we samen al 1.695.437 ton CO2!

 

Kom ook bij Generatie Zon

Sungevity in de media

Als dat nodig is, zoeken we de media op. Zo waarschuwden we in het AD dat zonnepanelen huren onnodig duur is en pleiten we regelmatig voor beter beleid in onze sector. Daarmee lokken we soms zelfs Kamervragen uit. Bijvoorbeeld over veiligheid bij installaties en over recycling van zonnepanelen.

Wat Sungevity uniek maakt

Meer dan 10 jaar ervaring

Toen Roebyem Anders Sungevity startte, wist ze al dat zonnepanelen in Nederland enorm populair zouden worden. Wat in 2011 klein begon in het tuinhuisje van Roebyem, is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met 140 collega’s. En er is veel veranderd: inmiddels is Nederland Europees kampioen zonnepanelen en draaien er al 2 miljoen Nederlandse huishoudens op de zon.

Onderdeel van ENGIE

Sungevity is onderdeel van energiebedrijf ENGIE. Samen zijn we leidend in de energietransitie. We combineren onze technische expertise met internationale zekerheid. Dat levert jou het beste product, de beste installatie en de beste service op. Nu én in de toekomst.

Lees meer over ENGIE

Altijd een eerlijk advies

Zonnepanelen zijn altijd maatwerk. Want elk dak, elk huishouden en ook elke energiebehoefte is anders. Daarom is een uitgebreid, deskundig en technisch advies zo belangrijk. We nemen de tijd voor jouw vragen, luisteren geduldig naar jouw wensen en zijn pas tevreden met ons advies en ontwerp als jij dat ook bent.

Advies aanvragen

Samen naar een schone toekomst

Ook na de installatie blijven we betrokken, want lid van Generatie Zon ben je voor het leven. Daarom krijg je hoge kwaliteit zonnepanelen, lange garanties, leveren we nog jarenlang de beste service én helpen we je bij het verder verduurzamen van je huis met bijvoorbeeld een warmtepomp of laadpaal.

Verder verduurzamen

Laat net als Saskia de zon je energierekening betalen

Sluit jij je ook aan bij Generatie Zon? Meer dan 35.500 anderen gingen je al voor!

Lees het verhaal van Saskia

Zo wordt onze missie werkelijkheid

Op alle geschikte daken zonnestroom opwekken gaat verder dan alleen zonnepanelen verkopen. Wij maken zonnestroom ook toegankelijk voor groepen voor wie dit niet per se vanzelfsprekend is. Daarom hebben we samen met verschillende duurzaamheidspartners drie stichtingen opgericht.

Stichting Schooldakrevolutie

In 2016 lanceerden wij samen met NL2025 en Marjan Minnesma ‘Stichting Schooldakrevolutie’. De Schooldakrevolutie wil kinderen op én over zonnestroom te laten leren. Zo maken we duurzaamheid tastbaar én leuk voor de nieuwe generatie en zetten we een grote stap voorwaarts in de energietransitie.

Meer over Schooldakrevolutie

Stichting Huurdakrevolutie

Samen met gebouwenverduurzamer Innax en Urgenda zijn we in 2017 ‘Stichting Huurdakrevolutie’ gestart. Waarom? Omdat zonnestroom op koophuizen een vogelvlucht nam, terwijl huurhuizen ver achterbleven. Samen zetten we alles op alles om het aantal huurwoningen met zonnestroom op te trekken naar minimaal 600.000 in 2025, ofwel 25% van alle corporatiewoningen.

Zonnepanelen op corporatiewoningen

Stichting ZonNext

Ruim 20% van de zonnepanelen die van de daken worden gehaald, doen het nog prima. Daarom namen wij in 2021 samen met Weee Nederland het initiatief voor ‘Stichting ZonNext’: ‘s werelds eerste weeshuis voor zonnepanelen. Omdat deze tweedehandspanelen gratis of tegen gereduceerd tarief worden aangeboden, krijgen ook huishoudens met een kleinere portemonnee toegang tot zonnestroom.

Meer over ZonNext

Verhalen van Generatie Zon

Benno Aalders (VvAA), partner van Sungevity

generatie zon benno

“We vinden het heel fijn om samen te werken met een bedrijf waarvan het de prioriteit is om de zonnerevolutie zo veel mogelijk te versnellen.”

Lees verder

Mustafa, installateur voor Sungevity

generatie zon mustafa

“De sfeer bij Sungevity vind ik ontzettend mooi. De mensen, de openheid en de diversiteit, het voelt echt een beetje als thuiskomen.”

Mark, Solar Consultant bij Sungevity

generatie zon mark

“Bij Sungevity heb ik het gevoel dat ik ergens aan bijdraag. Elk zonnesysteem dat ik verkoop maakt de wereld een stukje mooier.”

Lees verder

Roebyem Anders

Roebyem is behalve oprichtster van Sungevity ook zonne-pionier en opiniemaker. Ze strijdt voor een groener klimaatbeleid en haalt hiermee regelmatig het nieuws. Dankzij Roebyem heeft Sungevity een krachtig netwerk in de media en in politiek Den Haag. Dit netwerk zetten we vol overtuiging in om de energietransitie verder aan te jagen en te lobbyen voor een goed recyclingbeleid.

Lees meer over Roebyem Anders
Roebyem Anders

Werken bij Sungevity

Wil jij meewerken aan onze missie? Kom dan werken bij Sungevity!

Om onze Rooftop Revolution te versnellen en zoveel mogelijk huishoudens te laten profiteren van de zon, zijn we altijd op zoek naar nieuwe Solar Warriors die ons gezellige, internationale team komen versterken. Breng jij nieuwe energie?

Bekijk onze vacatures
werken bij sungevity

Impact maken we samen

Onze klanten besparen maar liefst 123.924 ton CO2! Dat is te vergelijken met 58.648 retourtjes Amsterdam-New York. Meer weten over onze impact?

Bekijk ons Impact Report