Doe de dakscan

Zonnepanelen kopen

Je denkt erover om zonnepanelen te kopen? Dan sta je op het punt een geweldige investering te doen die goed is voor jouw portemonnee én voor het milieu.

Adviesgesprek aanvragen

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen levert voordeel op, voor zowel het milieu als je eigen portemonnee. Zonnepanelen verdienen zichzelf namelijk terug met een rendement waar je u tegen zegt. (Want dat zeg je wel tegen zo’n 12-14%, nietwaar?)

Je kunt zonnepanelen kopen met eigen geld, maar zonnepanelen kopen met een lening kan ook.

Weten wat je gaat besparen met zonnepanelen?

Met onze dakscan weet je binnen 1 minuut hoeveel panelen er op je dak passen, wat het ongeveer gaat kosten, en wat je gaat besparen.

Doe de dakscan

Zonnepanelen kopen: hoe werkt het?

Zonnepanelen zijn een flinke aankoop. Daarom is het belangrijk om je vooraf goed te laten adviseren. Bij Sungevity nemen we uitgebreid de tijd om de mogelijkheden voor jou te bespreken. Want ieder dak is anders. Je koopt bij Sungevity dan ook altijd een zonnesysteem op maat dat specifiek voor jouw dak en jouw situatie ontworpen is.

Deze stappen doorlopen we samen als je zonnepanelen wil kopen:

  1. Je vraagt een advies aan (dit is helemaal gratis en geheel vrijblijvend).
  2. Wij bekijken (digitaal) je dak en bellen je om jouw wensen door te nemen en eventuele vragen te stellen.
  3. Wij maken een persoonlijk advies voor je en spreken dit digitaal met je door. Je krijgt bij dit gesprek een prijsopgave en een gedetailleerde berekening. Hierin staat onder meer de terugverdientijd, de opwekcapaciteit, hoeveel je jaarlijks bespaart en wat je totale rendement van je zonnepanelen wordt.
  4. Als je akkoord gaat, plannen we samen de installatie in. Deze is meestal binnen een dag gebeurd. Liever nog even nadenken? Dat mag natuurlijk ook!

Zonnepanelen huren of kopen? Laat ze financieren

Denk je erover om zonnepanelen te huren, omdat je dan niet al je spaargeld in één keer kwijt bent? Begrijpelijk, maar niet voordelig. Er is ook een derde optie: laat je panelen financieren.

Ik wil advies

Financiering zonnepanelen

Zonnepanelen kopen met een lening levert je meer op dan zonnepanelen huren. Vergelijk zonnepanelen huren eens met een huis huren. Als je een huis koopt, leen je geld van de bank om eigenaar te kunnen worden van je woning. Je maandelijkse hypotheeklasten bestaan uit een stukje sparen (je huis afbetalen) en een stukje rente. Als je een huis huurt, betaal je maandelijks huur, maar spaar je niets en is het huis nooit van jou. Zo zit het met zonnepanelen ook.

Lees meer over financiering

Lening voor zonnepanelen

Doordat er subsidie zit op een groene lening, hoef je een stuk minder rente te betalen dan bij een normale lening. De aflossing van je lening compenseer je met de besparing op je energierekening. Wij verstrekken zelf geen leningen. Wat we wel willen, is je goed informeren over de mogelijkheden. Er zijn diverse leningverstrekkers bij wie je een groene lening kunt aanvragen om zonnepanelen mee te kopen. Onze solar consultants vertellen je hier graag meer over.

Lees meer over groene leningen

Welke zonnepanelen moet ik kopen?

Voordat je zonnepanelen koopt, is het handig om een beeld te hebben van de verschillende soorten zonnepanelen die er zijn. Zo kun je kiezen uit diverse opwekvermogens, maar je kan zonnepanelen ook vergelijken op land van herkomst, certificering en product- en vermogensgaranties. Hieronder zie je snel hoe dit soort keuzes de prijs beïnvloeden.

Lagere prijsHogere prijs
Blauwe panelen (poly)Zwarte panelen (mono)
Lager opwekvermogen (minder Wp)Hoger opwekvermogen (meer Wp)
Snelle degradatie opwekvermogenWeinig degradatie opwekvermogen
Minder lange garantiesLangere garanties

Tip: Staar je niet blind op de prijs. Elk dak is anders en welk paneel bij jouw dak past, weet je pas na nauwkeurige analyse. De juiste panelen zorgen voor het beste rendement op je investering.

Zonnepanelen installatie

Ben je wel overtuigd dat zonnepanelen kopen voor jou een slimme keus is, maar zie je op tegen de installatie? Niet nodig; de installatie is meestal binnen een dag gebeurd. We werken alleen met gecertificeerde installateurs, waardoor je zeker weet dat ze veilig en kundig te werk gaan. Ook houden ze zich uiteraard aan de geldende richtlijnen van het RIVM. Om onze kwaliteit te kunnen blijven garanderen, voeren we regelmatig onaangekondigde controles uit bij onze installateurs.

Lees meer over zonnepanelen installatie

Voordelen zonnepanelen

Alle onderzoeken zeggen hetzelfde: zonnepanelen leveren veel voordeel op. Het AD schrijft zelfs dat je ‘een dief van je portemonnee’ bent als je ze niet hebt. Geen wonder dat al 2 miljoen Nederlanders alles op en om de zon laten draaien en leven van hun eigen zonnestroom!  Benieuwd hoe je het voordeel kunt maximaliseren als je zonnepanelen koopt? Vraag het aan onze solar consultants in een gratis adviesgesprek.

Ik wil advies