Doe de dakscan

Generatie Zon

10 jaar Generatie Zon: in gesprek met Roebyem Anders

Roebyem Anders is mede-oprichter van Zonline, het zonnepanelenbedrijf dat in 2014 werd overgenomen door het Amerikaanse Sungevity. Ze werkt al 20 jaar in de duurzame sector. ‘Mijn werk is pas echt geslaagd als we een transparante, hoogwaardige keten weten op te bouwen waarin zonnepanelen kunnen worden hergebruikt. Dan is de markt future proof.’
Lees meer
generatie zon roebyem anders

Leer alles over zonne-energie

Generatie Zon

10 jaar Generatie Zon: in gesprek met Jan Janssen

Onze collega Jan was als tiener al vastberaden om zich te verdiepen in duurzaamheid. Nu helpt hij als Business Development Manager woningcorporaties en vastgoedpartijen bij het verduurzamen van woningen. Samen met onze opdrachtgevers zet hij klimaatbeleid om in actie.
Lees meer

Impact

Hoe duurzame gedragsverandering bijdraagt aan een geslaagde energietransitie

Gedragsverandering en een succesvolle energietransitie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar als het over de energietransitie gaat, gaat het nu vooral nog over de ‘wat’-vraag. Sla de krant open of luister naar politiek Den Haag en je hoort vooral veel over de oplossingen die de markt te bieden heeft binnen de energie- en warmtetransitie.
Lees meer

Besparen

Sluipverbruik: zo verminder jij je energieverbruik

De energieprijzen zijn al maanden waanzinnig hoog en het ziet er niet naar uit dat de kosten snel weer zullen gaan dalen. Hoogste tijd dus om eens goed te kijken wat je allemaal kan doen om je energierekening in toom te houden. Je sluipverbruik verminderen, bijvoorbeeld.
Lees meer

Impact

Nog meer zonnestroom in de Zaanstreek

Sungevity en woningcorporatie Zaandams Volkshuisvesting (ZVH) tekenen een samenwerkingsovereenkomst. Sungevity zal de komende 4 jaar onderdeel zijn van het toekomstbestendig maken van zowel één- als meergezinswoningen in regio Zaanstad. Lagere woonlasten en een hogere woonkwaliteit voor de huurder staan centraal in deze samenwerking.
Lees meer

Duurzaamheid

Een vooruitblik: Roebyems voorspellingen voor 2022

Een nieuw jaar, een nieuw kabinet, een nieuwe lente voor groene energie. We vroegen onze zonnekoningin Roebyem Anders om de kristallen bol uit de kast te trekken en voorspellingen voor 2022 te doen.
Lees meer

Duurzaamheid

Met Stichting ZonNext geven we dakloze zonnepanelen een tweede leven

Veel zonnepanelen worden vroegtijdig van het dak gehaald, terwijl ze nog jarenlang zonnestroom kunnen opwekken. Daarom nam onze Roebyem het initiatief voor ZonNext: 's werelds eerste weeshuis voor dakloze zonnepanelen.
Lees meer

Duurzaamheid

Welke gevolgen heeft een overbelast stroomnet voor jou?

Op steeds meer huizen liggen zonnepanelen. Dat is geweldig nieuws, want zonnepanelen zijn een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Tegelijkertijd hoor je steeds vaker dat het elektriciteitsnet overbelast raakt. Is het waar? En zo ja, welke gevolgen heeft dat voor (toekomstige) zonnepaneleneigenaren?
Lees meer

Duurzaamheid

Steeds meer zonnepanelen op huurdaken

Het aantal huurwoningen met zonnepanelen is de afgelopen jaren ongekend hard gestegen.  Deze zomer bereikte Sungevity de duurzame mijlpaal van 10 000 geïnstalleerde zonnesystemen voor woningcorporaties en vastgoedbeheerders. Met meer dan 15 partners realiseren we al 5 jaar verschillende installaties binnen allerlei bouwstromen door heel Nederland.
Lees meer

Generatie Zon

Tien jaar Generatie Zon: in gesprek met Dewi

Dewi is Assetmanager bij Amvest, Investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland, met ongeveer 20.000 huurwoningen in portefeuille. Met Sungevity zijn meer dan 3.000 woningen van Amvest al voorzien van duurzame zonnestroom. Volgens Dewi zijn zonnepanelen een no-brainer voor de planeet.
Lees meer