Terug naar Blog

De teller loopt op: steeds meer huurwoningen van Amvest voorzien van zonnepanelen

Voor Amvest, hebben we sinds het begin van onze samenwerking bijna 4.000 huurwoningen in hun portfolio verduurzaamd. Op dit moment zijn onze installatieteams bezig met het project voor Amvest in Leusden, waar inmiddels meer dan de helft van de geplande 177 eengezinswoningen voorzien zijn van elk 12 zonnepanelen.

 

De teller loopt op: steeds meer huurwoningen van Amvest voorzien van zonnepanelen

Projectmanager Laurens geeft alvast een kijkje van bovenaf op de voortgang in Leusden.

Ieder dak kent zijn eigen uitdagingen

Zoals op de foto’s te zien is, bracht dit project wat uitdagingen met zich mee: de vorm van de daken en de dakbedekking zijn uniek. Om 100% veilig te kunnen werken, hebben onze installateurs verschillende vormen van valbeveiliging gebruikt, zoals steigers en randbeveiliging, naast individuele valbeveiliging.

Zonnepanelen zonder huurverhoging

Sinds 2018 zijn we in samenwerking met Amvest bezig met het vergroenen van duizenden huurwoningen in hun portfolio. Zonder een huurverhoging te vragen van de huurders, zorgt Amvest voor duurzame woningen waar de huurders direct van profiteren, en verzekeren ze een waardevol toekomstbestendig vastgoedportfolio.

“We hebben investeerdersgeld vrijgemaakt om duizenden woningen in één keer te voorzien van zonnepanelen. Dat scheelt een hoop tijd en levert een efficiënter proces op en scherpere inkoop. En omdat de huurder lagere energiekosten heeft, worden onze woningen concurrerender en meer huur waard. Op deze manier kunnen we zowel de investering verantwoorden als bijdragen aan een beter milieu”, vertelde Dewi, Assetmanager bij Amvest, tijdens een interview met Sungevity.

Op naar de uitdagendere daken

De meer ‘eenvoudige’ woningen van Amvest, voornamelijk eengezinswoningen, zijn inmiddels grotendeels verduurzaamd. Onze huidige focus ligt op complexere gebouwen, waaronder meergezinswoningen en renovatieprojecten, waarbij de installatie van zonnepanelen deel uitmaakt van diverse werkzaamheden aan de woningen. Hier zullen we in 2024 weer druk mee bezig zijn.