Terug naar Blog

Een nieuw hoofdstuk met Achmea Real Estate als partner

Sungevity begint vol energie aan 2024 met Achmea Real Estate als nieuwe partner. Achmea Real Estate beheert circa 13 miljard euro aan woningen, winkels en zorgvastgoed namens 30 pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Dit jaar gaat Sungevity aan de slag met het verduurzamen van tientallen een- en meergezinswoningen van Achmea door heel Nederland.

Een nieuw hoofdstuk met Achmea Real Estate als partner

Eerste groene mijlpalen bereikt

De eerste stappen naar verduurzaming van een- en meergezinswoningen met zonnepanelen, zijn al gezet. In Leiden, bij project Kolffpad, hebben we eind 2023 een appartementencomplex van 58 zonnepanelen voorzien. De panelen zijn aangesloten op collectieve voorzieningen, waardoor de lift en gangverlichting draaien op duurzame zonnestroom. Omdat dit pand hoger was dan 25 meter, is het zonnesysteem mechanisch verankerd en kunnen de zonnepanelen weer en wind kunnen trotseren. Ook in Utrecht, bij project Luzernevlinder, hebben we al een belangrijke stap gezet door 80 zonnepanelen te installeren op een meergezinswoning. Dit was het vijfde van de zes appartementen waar we in 2023 zonnepanelen hebben geïnstalleerd.

“Zonnepanelen zijn de snelste en goedkoopste manier om de CO2-uitstoot terug te dringen. Dit is een win-win-win operatie”, zegt Boris van der Gijp, directeur Vastgoed bij Achmea Real Estate.

Stralende vooruitzichten voor 2024

Achmea Real Estate heeft de afgelopen jaren al meer dan 2.000 bestaande woningen verduurzaamd, waarbij onder meer zonnepanelen zijn geplaatst. En ook de toekomst is veelbelovend, want in 2024 gaat de samenwerking met Sungevity vol energie van start. Achmea Real Estate heeft als doel om de komende jaren meer dan 1.100 bestaande woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen, te voorzien van zonnepanelen. De woningen bevinden zich in eigendom van PME pensioenfonds, BPL Pensioen, Rabobank Pensioenfonds en het Achmea Dutch Residential Fund, verspreid over bijna 30 complexen door heel Nederland. De geplande installatie van zonnepanelen zorgt voor een CO2-reductie van maar liefst 750 ton.