Vanwege de enorme vraag naar zonnepanelen en de wereldwijde materiaaltekorten, kan je tijdelijk geen adviesgesprek bij ons inplannen.

Lees meer
Doe de dakscan

Zonnepanelen met een lening

Wel zonnepanelen, geen groot bedrag investeren? Dat kan. Je kunt een speciale lening voor zonnepanelen afsluiten met een scherp rentetarief. Hieronder zie je hoe dat lenen werkt.

Zonnepanelen kopen met een lening

Met een groene lening investeer je geen spaargeld, maar betaalt het systeem zichzelf wél terug. Dat komt doordat je de btw kunt terugvragen en het systeem in (meestal) 10 jaar afbetaalt. Daarna geniet je dus nog minimaal 15 jaar van 100% gratis stroom!

Maar ook in de eerste 10 jaar kun je al voordeel voelen. Dat gebeurt als het bedrag dat je maandelijks moet aflossen lager is dan het bedrag dat je per maand bespaart op je energierekening.

Rekenvoorbeeld: zonnepanelen met lening

Voorbeeld: Philip gaat een groene lening aan met 120 maanden looptijd en een rentepercentage van 2%. Hij koopt hiermee een zonnesysteem met 14 panelen, van € 5.900,- inclusief btw. Zijn huishouden verbruikt 4000 kWh per jaar.

zonnepanelen lenen rekenvoorbeeld

Bij wie kan ik lenen voor zonnepanelen?

Onder meer SVn, de landelijke Energiebespaarlening en GreenLoans bieden leningen aan waarmee je je huis kunt verduurzamen. Omdat je direct bespaart op je energierekening, hou je maandelijks geld over om de lening mee af te betalen. Zo heb je wel zonnepanelen, geen of weinig extra kosten, en profiteer je toch van de btw-teruggave.

Bekijk de financieringsopties

Benieuwd wat jouw dak oplevert?

Doe de dakscan en begin met besparen. Over een paar minuten weet je waar je aan toe bent.