Vanwege de enorme vraag naar zonnepanelen en de wereldwijde materiaaltekorten, kan je tijdelijk geen adviesgesprek bij ons inplannen.

Lees meer
Doe de dakscan

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn technisch op de top van hun kunnen, ze zijn nog nooit zo voordelig geweest én ze zijn een slimme investering in je huis. Waarom zou je nog voor fossiele energie betalen als de zon gratis op je dak schijnt?

Doe de dakscan

Zonnepanelen kopen

Als je overweegt om zonnepanelen te kopen, dan overweeg je een slimme investering. Zonnepanelen (ook wel pv panelen genoemd) verdienen zichzelf altijd terug, met veel rendement. Hoeveel precies? Dat hangt af van veel factoren. De meeste aanbieders zeggen dat je moet letten op het soort en het aantal panelen. Dat klopt. Maar ook je dakligging en de hoeveelheid schaduw op je dak, onderhoud, de (afbouw van de) salderingsregeling en de garanties spelen een rol.

Lees meer over zonnepanelen kopen

De drie bekendste soorten pv-panelen in de markt

 

Full black premium zonnepanelen

Wil je het beste van het beste? Dan zijn premium zonnepanelen de beste keuze voor jou. Geen zilver glimmende metalen randjes, maar een mooie, diepzwarte afwerking. Premium zonnepanelen hebben een hogere aanschafprijs, maar ze hebben ook een hogere kwaliteit én hogere opbrengst dan de andere panelen.

Zwarte zonnepanelen

Zwarte monokristallijne zonnepanelen zijn iets duurder dan blauwe panelen, maar wekken ook meer op. Ook vinden de meeste mensen ze mooier. Bij ons heb je de keuze uit verschillende soorten monokristallijne zonnepanelen, dus er altijd een geschikt paneel dat past bij jouw wensen en budget.

Blauwe zonnepanelen

Een polykristallijn paneel is het goedkoopst, maar qua looks zijn deze blauwe panelen meestal geen favoriet. Bovendien zijn polykristallijne panelen minder efficiënt, en brengen ze dus minder op dan monokristallijne panelen. Daarom verkopen we bij Sungevity alleen zwarte monokristallijne panelen.

Soorten zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken

Het type zonnepaneel dat je kiest, heeft flinke invloed op de kosten en het rendement. Maar waar moet je nou op letten als je zonnepanelen vergelijkt? Dat hangt af wat jij belangrijk vindt. Uiterlijk? Kijk dan naar de afwerking. Zekerheid? Let op de product- en opbrengstgarantie. Onze solar experts helpen je graag bij het kiezen van de beste zonnepanelen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf alvast beginnen met vergelijken.

Zonnepanelen vergelijken

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn voordelig voor het milieu én voor je portemonnee. Doordat je met zonnepanelen bespaart op je energierekening, verdien je je investering binnen een aantal jaar terug. Daarna geniet je nog jarenlang van gratis zonnestroom van eigen dak, waar geen CO2-uitstoot aan te pas komt. Dat voelt goed, nietwaar? Als je zelf je eigen stroom opwekt, weet je bovendien zeker dat jouw groene stroom ook écht groen is.

Oja, en de zon raakt nooit op. Ze heeft genoeg energie om de hele wereld van stroom te voorzien.

Ontdek alle voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen financieren: hoe betaal jij je panelen?

Wel profiteren van zonnepanelen, maar geen spaargeld over? Laat je zonnepanelen snel en makkelijk financieren via een groene lening.

Lees meer over financiering

Informatie over zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

zonnepanelen afmetingen full premium zwart

Hoeveel panelen je nodig hebt, hangt af van de grootte van je dak en je verbruik. Verbruik je maar weinig stroom? Dan is je hele dak volleggen misschien niet de juiste optie voor jou. Benieuwd wat onze solar experts jou aanraden? Vraag gratis en vrijblijvend advies aan.

Gratis advies aanvragen

Wat zijn de afmetingen van zonnepanelen?

zonnepanelen hoeveel nodig rendement

Er is geen vaste standaardmaat voor zonnepanelen, maar de meestvoorkomende maat is 1,70 x 1 meter. Voor een globale berekening kun je dus het beste uitgaan van 1,70 m². De dikte van een zonnepaneel varieert tussen de 35 en 50 mm.

Lees meer over de afmetingen van zonnepanelen

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

levensduur zonnepanelen 25 jaar

Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. De omvormer moet je wel tussentijds vervangen, want die heeft een gemiddelde levensduur van 10-12 jaar. Omdat het vermogen van je panelen langzaam afneemt, is het belangrijk om ook goed op de product- en opbrengstgaranties te letten.

Lees meer over de levensduur van zonnepanelen

Kan ik zonnepanelen ook huren of leasen?

Kan ik zonnepanelen huren of leasen?

Ja, dat kan, maar dan zijn ze nooit van jou en loop je eigenaarsvoordeel mis. En dat voordeel is zo groot, dat huren echt onverstandig is. Daarom kun je bij Sungevity geen zonnepanelen huren. Kan of wil je geen grote investering doen? Kijk dan eens naar een groene lening.

Lees meer over groene leningen

Onderhoud van zonnepanelen

0nderhoud van zonnepanelen hoe zit dat?

Zonnepanelen gaan jarenlang mee en zijn zo goed als onderhoudsvrij. Maar: hoe schoner je panelen, hoe langer de levensduur én hoe beter ze werken. Af en toe je panelen poetsen is dus verstandig.
Liever niet zelf het dak op? Maak dan gebruik van onze schoonmaakservice.

Lees meer over het onderhoud van zonnepanelen

Weten wat jij kunt besparen?

Met onze dakscan weet je binnen 1 minuut hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, wat het ongeveer gaat kosten en wat je gaat besparen.