Doe de dakscan

Beste zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen en waar kun je het beste zonnepanelen kopen? Wij vertellen je graag hoe jij de beste keuze maakt. Liever meteen een expert spreken? Vraag dan een persoonlijk advies aan.

Vrijblijvend advies

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Je wilt zonnepanelen kopen, maar welke kun je het beste kiezen? Wij laten zien waar de beste zonnepanelen én de beste installateurs aan moeten voldoen, zodat jij verzekerd bent van de beste deal.

Zonnepanelen vergelijken is een slimme manier om de beste zonnepanelen voor jouw woning te vinden. Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen te koop, maar de kwaliteit kan flink verschillen. Om te bepalen welke zonnepanelen het beste zijn, kijken we naar verschillende factoren. De beste zonnepanelen hebben vaak een hoog vermogen in wattpiek, maar scoren ook goed op o.a. keurmerken, garanties en service.

Keurmerken en certificering
TÜV is een van de belangrijkste keurmerken voor zonnepanelen. Alleen de panelen die het beste scoren op prestaties, levensduur en veiligheid krijgen dit certificaat. Kijk ook naar Zonnekeur, een belangrijk keurmerk voor zonnepanelen-installateurs. Onafhankelijke partijen toetsen de installateurs op strenge criteria, dus alleen de beste installateurs mogen dit keurmerk voeren.

Garanties
De beste zonnepanelen hebben ook goede garanties. Let daarom goed op de opbrengstgarantie, productgarantie en installatiegarantie.

Rendement
Het (technische) rendement van zonnepanelen geeft aan hoeveel zonlicht er wordt omgezet in bruikbare stroom. Hoe hoger het rendement, hoe meer je bespaart. De beste zonnepanelen leveren veel rendement op en hebben vaak een hoog vermogen in wp.

Wat uiteindelijk de beste keuze is, verschilt echt per situatie. Welke zonnepanelen jij het beste kunt kiezen, is o.a. afhankelijk van (de grootte van) je dak, je eigen stroomverbruik en natuurlijk je budget.

De beste zonnepanelen via Sungevity

Benieuwd naar de beste zonnepanelen voor jouw dak? Vraag hier een gratis advies aan.

Gratis adviesgesprek

Beste zonnepanelen 2022 en de technologie van vandaag

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden en het rendement is flink omhoog gegaan. De beste zonnepanelen in 2022 zijn hierdoor veel efficiënter dan de beste zonnepanelen van pakweg 10-15 jaar geleden. De markt in zonnepanelen blijft zich ontwikkelen, dus het is niet gek dat je je afvraagt wat de beste zonnepanelen in 2022 zijn.

De laatste paar jaar zijn er echter geen grote technologische ontwikkelingen meer geweest. Maar met het nieuwste van het nieuwste ben je ook zeker niet automatisch het beste uit. Veel nieuwere soorten zonnepanelen zijn bovengemiddeld duur of hebben nog een te lage opbrengst per m² om met de beste zonnepanelen op de huidige markt te kunnen concurreren.
Als je wilt weten welke zonnepanelen in 2022 het beste scoren, is merken vergelijken ook een goed idee.

 

Beste merk zonnepanelen: dit is waar je op moet letten

Omdat ieder dak en iedere situatie anders is, is er niet één beste merk zonnepanelen. Wel kan de kwaliteit per merk erg verschillen en zijn er net zoals in de supermarkt A-merken en B-merken.

Sungevity biedt alleen zonnepanelen van de beste kwaliteit aan. Al onze panelen hebben goede garanties, een hoog rendement en een scherpe prijs. Ook vinden we het belangrijk dat de milieu-impact van de merken waar we mee werken zo klein mogelijk blijft. Om te bepalen wat de beste merken zonnepanelen zijn, kijken we daarom ook naar de herkomst en het merk van de zonnepanelen. Hiervoor maken we gebruik van de Solar Scorecard, die. de klimaatafdruk van verschillende merken zonnepanelen vergelijkt en rankt. Alleen als een merk in de top van deze lijst staat, werken wij samen. Zo weten we zeker we alleen de beste zonnepanelen aanbieden.

Waar komen de beste zonnepanelen vandaan?

Sungevity verkoopt A-merken zonnepanelen uit zowel Azië als Europa. Van Chinese merken wordt vaak gezegd dat ze minder goed zouden zijn, maar dit is te kort door de bocht. Kijk daarom liever naar het specifieke merk dan het land van herkomst. Ulica Solar is bijvoorbeeld een bekend Chinees zonnepanelenmerk dat altijd hoog scoort in lijstjes met de beste merken zonnepanelen.

Is duurzaamheid een doorslaggevende factor in je zoektocht naar de beste zonnepanelen? Dan kun je het beste kiezen voor zonnepanelen die dichter bij huis zijn geproduceerd.

De beste zonnepanelen via Sungevity

Benieuwd naar de beste zonnepanelen voor jouw dak? Vraag hier een gratis advies aan.