Doe de dakscan

Beste zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen en waar kun je ze het beste kopen? Wij vertellen je graag meer, zodat jij de beste keuze maakt. Liever meteen een expert spreken? Vraag dan een persoonlijk advies aan.

Vrijblijvend advies

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Je wilt zonnepanelen kopen, maar welke kun je het beste kiezen? Wij laten zien waar de beste panelen én de beste installateurs aan moeten voldoen, zodat jij verzekerd bent van de beste deal.

Zonnepanelen vergelijken is een slimme manier om het beste zonnesysteem voor jouw woning te vinden. Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen te koop, maar de kwaliteit kan flink verschillen. Om te bepalen welke panelen het beste zijn, kijken we naar verschillende factoren. Panelen van goede kwaliteit hebben vaak een hoog vermogen in wattpiek, maar scoren ook goed op o.a. keurmerken, garanties en service.

Keurmerken en certificering
TÜV is een van de belangrijkste keurmerken voor zonnepanelen. Alleen de panelen die het beste scoren op prestaties, levensduur en veiligheid krijgen dit certificaat. Kijk ook eens naar InstallQ (voorheen Zonnekeur), een belangrijk keurmerk voor installateurs. Bij een vakkundige installatie komt nogal wat vakmanschap kijken en als klant moet je er zeker van kunnen zijn dat de de installatie goed en veilig verloopt. Alle installateurs met wie wij mee werken beschikken over het InstallQ of Zonnekeur-keurmerk. De installateurs worden door onafhankelijke partijen getoetst op strenge criteria, dus alleen de beste installateurs mogen dit keurmerk voeren.

Garanties
Goede zonnepanelen hebben ook goede garanties. Let daarom goed op de opbrengstgarantie, vermogensgarantie, productgarantie en installatiegarantie. Bekijk hier onze zonnepanelen garanties.

Rendement
Het (technische) rendement van zonnepanelen geeft aan hoeveel zonlicht er wordt omgezet in bruikbare stroom. Hoe hoger het rendement, hoe meer je bespaart. De beste panelen leveren veel rendement op en hebben vaak een hoog vermogen in wp.

Wat uiteindelijk de beste keuze is, verschilt echt per situatie. Welke panelen jij het beste kunt kiezen, is o.a. afhankelijk van richting en helling van je (de grootte van) je dak, je eigen stroomverbruik, hoeveel panelen er op je dak passen, je eigen stroomverbruik en natuurlijk je budget. Onze adviseurs kijken graag met je mee.

Welk type zonnepaneel heeft het beste rendement?

Goede zonnepanelen hebben vaak ook een goed rendement. Toch speelt er meer mee dan puur en alleen de kwaliteit van panelen. Zo kan het zomaar zo zijn dat het meest rendabele zonnesysteem voor jou heel anders is dan het beste systeem voor je buren. Bijvoorbeeld omdat zij een dakkapel hebben die schaduw op een deel van het dak werpt, of omdat ze elektrisch rijden en daardoor veel meer stroom verbruiken – en dus ook meer stroom willen opwekken. Laat daarom altijd een expert meekijken naar jouw situatie en jouw dak.

Je uiteindelijke rendement is voor een groot deel afhankelijk van omgevingsgebonden factoren, zoals de helling van je dak en – natuurlijk – de hoeveelheid zon. Bij zonnepanelen op een plat dak kunnen we de hellingshoek zelf bepalen, maar op een schuin dak zijn we afhankelijk van de helling van het dak. Wat je wel zelf kan doen voor een goed rendement? Kies voor panelen van goede kwaliteit met een hoog vermogen, kijk wie de beste vermogensgarantie biedt én koop ook een omvormer van goede kwaliteit. Uiteindelijk gaat het kopen van goede zonnepanelen immers niet alleen om panelen van hoge kwaliteit, maar om het hele zonnesysteem, dus inclusief omvormer(s), garanties én installatie.

De beste zonnepanelen via Sungevity

Benieuwd naar de beste panelen voor jouw dak? Vraag hier een gratis advies aan.

Gratis adviesgesprek

Beste zonnepanelen 2023 en de technologie van vandaag

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden en het rendement is flink omhoog gegaan. De beste panelen in 2023 zijn hierdoor veel efficiënter dan de beste panelen van pakweg 10-15 jaar geleden. En de markt blijft zich ontwikkelen, dus het is niet gek dat je je afvraagt wat de beste zonnepanelen in 2023 zijn.

Een van de beste technieken op dit moment is de ‘half-cut technologie’. Als je op zoek bent naar  panelen met een hoge opbrengst en een hoog rendement zijn half-cut panelen een goede keuze. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze celtechniek gebruik van halve zonnecellen. Hierdoor hoeft de stroom minder afstand af te leggen, wat zorgt voor minder weerstand – en meer opbrengst. Omdat het paneel zelf ook is opgedeeld in twee delen, heb je ook minder last van opbrengstverlies door schaduw. Deze slimme techniek heeft zich al ruimschoots bewezen en ook onze panelen maken gebruik van deze techniek.

Echt grote technologische ontwikkelingen op het gebied van zonnetechniek zijn er de afgelopen jaren niet meer geweest. Maar met het nieuwste van het nieuwste ben je ook zeker niet altijd automatisch het beste uit. Veel nieuwere soorten panelen zijn bovengemiddeld duur of hebben nog een te lage opbrengst per m² om met de beste panelen op de huidige markt te kunnen concurreren. Ons beste advies is dan ook om te kiezen voor goede panelen die zich al bewezen hebben in plaats van te gaan voor het nieuwste product op de markt. Als je wilt weten welke panelen in 2023 het beste scoren, is merken vergelijken ook altijd een goed idee.

Beste merk zonnepanelen: dit is waar je op moet letten

Omdat ieder dak en iedere situatie anders is, is er niet één beste merk zonnepanelen. Wel kan de kwaliteit van de panelen per merk erg verschillen en zijn er net zoals in de supermarkt A-merken en B-merken.

Sungevity biedt alleen zonnesystemen van de beste kwaliteit aan. Al onze panelen hebben goede garanties, een hoog rendement en een scherpe prijs. Ook vinden we het belangrijk dat de milieu-impact van de merken waar we mee werken zo klein mogelijk blijft. Om te bepalen wat de beste merken zijn, kijken wij dus niet alleen naar de kwaliteit van de panelen, maar ook naar de herkomst en het merk. Hiervoor maken we gebruik van de Solar Scorecard, die de klimaatafdruk van verschillende merken vergelijkt en rankt. Alleen als een merk in de top van deze lijst staat, werken we net ze samen. Zo weten we zeker we jou alleen het beste van het beste aanbieden.

Waar komen de beste zonnepanelen vandaan?

Sungevity verkoopt A-merk zonnepanelen uit zowel Azië als Europa. Van Chinese panelen wordt vaak gezegd dat ze van minder goede kwaliteit zouden zijn, maar dit is te kort door de bocht. Kijk daarom liever naar het specifieke merk dan alleen naar het land van herkomst. Ulica Solar is bijvoorbeeld een bekend Chinees merk dat panelen van hoge kwaliteit aanbiedt en altijd hoog scoort in lijstjes met de beste panelenmerken.

Is duurzaamheid een doorslaggevende factor in je zoektocht? Dan kun je het beste kiezen voor panelen die dichter bij huis zijn geproduceerd.

 

Kan in het beste nu kopen of wachten?

Zoals gezegd zijn er de laatste jaren geen echte grote ontwikkelingen meer geweest op het gebied van zonnetechnologie. Je kunt daarom het beste niet blijven wachten op nóg betere panelen; je loopt immers ook niet nog steeds met een oude Nokia rond omdat je blijft wachten op een nóg betere iPhone. Bovendien mag je nog tot 2025 volledig salderen. Dit houdt in dat de stroom die je teruglevert (stroom die je zelf opwekt maar niet direct verbruikt) evenveel waard is als de stroom die je afneemt van je energieleverancier. Dus hoe eerder je zonnepanelen koopt, hoe langer je nog volledig profiteert van deze aantrekkelijke regeling. Met elk jaar dat je langer wacht, loop je voordeel mis. Ook met het oog op de hoge energieprijzen is ons beste advies om niet te lang te blijven wachten. Zodra de panelen op je dak liggen begin je direct met besparen en gaat jouw energierekening omlaag. Dus hoe langer je je aankoop uitstelt, hoe meer besparing je misloopt. 

Het beste zonnepanelenadvies voor jouw dak

Omdat ieder dak en iedere situatie anders is, zijn de beste panelen voor de een niet automatisch ook de beste panelen voor een ander. Daarom is een persoonlijk advies zo belangrijk. We bespreken welk systeem het beste bij jouw dak past, bekijken hoe jij het beste rendement behaalt en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

De beste zonnepanelen via Sungevity

Benieuwd naar de beste zonnepanelen voor jouw dak? Vraag hier een gratis advies aan.