Vanwege de enorme vraag naar zonnepanelen en de wereldwijde materiaaltekorten, kan je tijdelijk geen adviesgesprek bij ons inplannen.

Lees meer
Doe de dakscan

Beste zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen en waar kun je ze het beste kopen? Wij vertellen je graag meer, zodat jij de beste keuze maakt. Liever meteen een expert spreken? Vraag dan een persoonlijk advies aan.

Vrijblijvend advies

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Je wilt zonnepanelen kopen, maar welke kun je het beste kiezen? Wij laten zien waar de beste zonnepanelen én de beste installateurs aan moeten voldoen, zodat jij verzekerd bent van de beste deal.

Zonnepanelen vergelijken is een slimme manier om de beste zonnepanelen voor jouw woning te vinden. Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen te koop, maar de kwaliteit kan flink verschillen. Om te bepalen welke panelen het beste zijn, kijken we naar verschillende factoren. Zonnepanelen van goede kwaliteit hebben vaak een hoog vermogen in wattpiek, maar scoren ook goed op o.a. keurmerken, garanties en service.

Keurmerken en certificering
TÜV is een van de belangrijkste keurmerken voor zonnepanelen. Alleen de panelen die het beste scoren op prestaties, levensduur en veiligheid krijgen dit certificaat. Kijk ook eens naar Zonnekeur, een belangrijk keurmerk voor installateurs. Onafhankelijke partijen toetsen de installateurs op strenge criteria, dus alleen de beste installateurs mogen dit keurmerk voeren.

Garanties
De beste zonnepanelen hebben ook goede garanties. Let daarom goed op de opbrengstgarantie, productgarantie en installatiegarantie.

Rendement
Het (technische) rendement van zonnepanelen geeft aan hoeveel zonlicht er wordt omgezet in bruikbare stroom. Hoe hoger het rendement, hoe meer je bespaart. De beste zonnepanelen leveren veel rendement op en hebben vaak een hoog vermogen in wp.

Wat uiteindelijk de beste keuze is, verschilt echt per situatie. Welke zonnepanelen jij het beste kunt kiezen, is o.a. afhankelijk van richting en helling van je (de grootte van) je dak, je eigen stroomverbruik, hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, je eigen stroomverbruik en natuurlijk je budget. Onze zonnepanelenadviseurs kijken graag met je mee.

 

Welk type zonnepaneel heeft het beste rendement?

Voor een goed rendement speelt er meer mee dan puur en alleen de kwaliteit van zonnepanelen. Je uiteindelijke rendement is namelijk ook afhankelijk van omgevingsgebonden factoren, zoals de helling van je dak en – natuurlijk – de hoeveelheid zon. Bij zonnepanelen op een plat dak kunnen we de hellingshoek zelf bepalen, maar op een schuin dak zijn we afhankelijk van de helling van het dak. Wat je wel zelf kan doen voor een goed rendement? Kies voor zonnepanelen van goede kwaliteit met een hoog vermogen, kijk wie de beste vermogensgarantie biedt én koop ook een omvormer van goede kwaliteit. Uiteindelijk gaat het kopen van de beste zonnepanelen immers niet alleen om panelen van hoge kwaliteit, maar om het hele zonnesysteem, dus inclusief omvormer(s), garanties én installatie.

De beste zonnepanelen via Sungevity

Benieuwd naar de beste zonnepanelen voor jouw dak? Vraag hier een gratis advies aan.

Gratis adviesgesprek

Beste zonnepanelen 2022 en de technologie van vandaag

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden en het rendement is flink omhoog gegaan. De beste zonnepanelen in 2022 zijn hierdoor veel efficiënter dan de beste zonnepanelen van pakweg 10-15 jaar geleden. De markt in zonnepanelen blijft zich ontwikkelen, dus het is niet gek dat je je afvraagt wat de beste zonnepanelen in 2022 zijn.

De laatste paar jaar zijn er echter geen grote technologische ontwikkelingen meer geweest. Maar met het nieuwste van het nieuwste ben je ook zeker niet automatisch het beste uit. Veel nieuwere soorten zonnepanelen zijn bovengemiddeld duur of hebben nog een te lage opbrengst per m² om met de beste zonnepanelen op de huidige markt te kunnen concurreren.  Als je wilt weten welke panelen in 2022 het beste scoren, is merken vergelijken ook een goed idee.

 

Beste merk zonnepanelen: dit is waar je op moet letten

Omdat ieder dak en iedere situatie anders is, is er niet één beste merk zonnepanelen. Wel kan de kwaliteit van zonnepanelen per merk erg verschillen en zijn er net zoals in de supermarkt A-merken en B-merken.

Sungevity biedt alleen zonnepanelen van de beste kwaliteit aan. Al onze panelen hebben goede garanties, een hoog rendement en een scherpe prijs. Ook vinden we het belangrijk dat de milieu-impact van de merken waar we mee werken zo klein mogelijk blijft. Om te bepalen wat de beste merken zonnepanelen zijn, kijken wij dus niet alleen naar de kwaliteit van de zonnepanelen, maar ook naar de herkomst en het merk. Hiervoor maken we gebruik van de Solar Scorecard, die de klimaatafdruk van verschillende merken zonnepanelen vergelijkt en rankt. Alleen als een merk in de top van deze lijst staat, werken we net ze samen. Zo weten we zeker we alleen de beste zonnepanelen aanbieden.

 

Waar komen de beste zonnepanelen vandaan?

Sungevity verkoopt A-merk zonnepanelen uit zowel Azië als Europa. Van Chinese zonnepanelen wordt vaak gezegd dat ze van minder goede kwaliteit zouden zijn, maar dit is te kort door de bocht. Kijk daarom liever naar het specifieke merk dan alleen naar het land van herkomst. Ulica Solar is bijvoorbeeld een bekend Chinees merk dat zonnepanelen van hoge kwaliteit aanbiedt en altijd hoog scoort in lijstjes met de beste merken zonnepanelen.

Is duurzaamheid een doorslaggevende factor in je zoektocht naar de beste zonnepanelen? Dan kun je het beste kiezen voor zonnepanelen die dichter bij huis zijn geproduceerd.

 

Het beste zonnepanelenadvies voor jouw dak

Omdat ieder dak en iedere situatie anders is, zijn de beste zonnepanelen voor de een niet automatisch ook de beste zonnepanelen voor een ander. Daarom is een persoonlijk advies zo belangrijk. We bespreken welk systeem het beste bij jouw dak past, bekijken hoe jij het beste rendement behaalt en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

De beste zonnepanelen via Sungevity

Benieuwd naar de beste zonnepanelen voor jouw dak? Vraag hier een gratis advies aan.