Doe de dakscan

Recycling en circulariteit: hoe schoon zijn zonnepanelen echt?

Sungevity publiceert een whitepaper over de milieu- en sociale impact van zonnepanelen. De belangrijkste conclusie is dat de CO2-uitstoot van zonnepanelen tijdens de productie binnen vijf jaar is weggewerkt. Als het gaat om de sociale omstandigheden of hergebruik en recycling van oude panelen, moet er echter nog veel worden verbeterd.

Download hier

De rol van Sungevity in hergebruiken en recycling van zonnepanelen

Alleen alle pijnpunten op een rij zetten is niet genoeg, vindt Sungevity. Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan een zo lang mogelijk leven voor zonnepanelen. Ieder laatste beetje energie uit elk paneel persen, is het meest circulaire dat je kunt doen.

 

ZonNext: ‘s werelds eerste weeshuis voor dakloze zonnepanelen

Om zonnepanelen hun hele technische levensduur lang stroom laten leveren, nam onze oprichtster Roebyem Anders het initiatief voor ZonNext: een online platform voor gebruikte zonnepanelen. Omdat ruim 20% van de zonnepanelen die vroegtijdig van de daken wordt gehaald nog goed te gebruiken is en wij het zonde vinden dat deze panelen op de afvalberg belanden.

ZonNext, dat opgericht is door Sungevity en WEEE Nederland, zorgt ervoor dat ieder paneel eerst wordt gekeurd en gecertificeerd. Ons doel is om de levensduur van zonnepanelen te verlengen, om zo alles uit alle zonnepanelen te kunnen halen. Omdat deze panelen gratis of tegen gereduceerd tarief worden aangeboden, maken we zonnestroom ook toegankelijk voor mensen met een kleiner budget.

zonnepanelen nu instappen of wachten

De schaduwkant van zonnepanelen

Download het hier