Doe de dakscan

Zonnepanelen installeren

Zonnenpanelen installatie gedoe? Welnee! Zonnepanelen installeren lijkt een enorme klus, maar voor onze gecertificeerde installateurs is de installatie dagelijkse kost.

We zijn in 1 dag klaar. En daarna? Besparen maar!

Zonnepanelen installeren is een vak apart, maar wij doen het dag in dag uit. Al 10 jaar lang. Je hoeft niet op te zien tegen de installatie, want we spreken alle installatiestappen vooraf met je door en zijn bijna altijd binnen één dag klaar. Het enige dat jij na het plaatsen van de zonnepanelen nog hoeft te doen is genieten van de zon – en van je lage energierekening!

Hoe gaat een installatie in z’n werk?

Van je dak naar je meterkast

zonnepanelen installatie dak naar meterkast

Bang voor lelijke en onhandige kabels van het dak naar de meterkast? We kiezen altijd voor de meest esthetische oplossing. Soms zijn er niet eens extra kabels nodig! En is er een PV-verdeler nodig tussen de zonnepanelen en de omvormer? Dan krijg je die van ons. 

Lees meer over kabelwerk

Voor elk dak een oplossing

zonnepanelen installatie maatwerk door installateur

Maatwerk is onze middle name, want met een standaard oplossing behaal je nooit het beste rendement. Daarom maken we altijd een legplan, speciaal afgestemd op jouw dak. Van kleine daken op rijtjeshuizen tot enorme boerderijdaken – we hebben al van meer dan 35.500 daken goedlopende zonnefabriekjes gemaakt. 

Speciaal voor jouw dak ontwikkeld

zonnepanelen installatie op maat huis

De installatie die we komen plaatsen is altijd speciaal voor jouw huis ontwikkeld. Daarom komen we ook bijna nooit voor verrassingen te staan: van tevoren weten we precies waar we moeten zijn en spreken we de installatiestappen met je door. 

Bekijk ons installatieproces

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Voordat we jouw zonnedak komen installeren, kijken we natuurlijk eerst of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. We kijken hiervoor onder andere naar de oriëntatie van je dak, dus de positie van het dak ten opzichte van de zon. Zonnepanelen op het noorden zijn niet ideaal, zonnepanelen op het zuiden leveren je het meeste op. Geen dak op het zuiden? Bij een dak op oost of west zijn zonnepanelen ook een hele mooie investering – mits de installatie goed ingericht is. 

Bij het maken van het legplan houden we verder ook rekening met de grootte van je dak, eventuele obstakels (zoals een dakraam of schoorsteen) en de hellingshoek van je dak. Zo kunnen we precies berekenen hoe we zonnepanelen op jouw dak het beste kunnen installeren.

Direct weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Doe dan de gratis online dakscan. Met behulp van onze geavanceerde software zie je binnen één minuut of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen. 

Doe de dakscan

De plaatsing van zonnepanelen

Zonnepanelen monteren is niet zo simpel als even wat panelen op je dak leggen. Ieder dak is anders en er zijn veel factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Het correct plaatsen van de zonnepanelen is ontzettend belangrijk, want een verkeerde plaatsing kan grote gevolgen hebben voor de opbrengst – en dus ook voor je terugverdientijd

Wil je zonnepanelen kopen, kies dan altijd voor panelen inclusief montage en laat je zonnepanelen installeren door een installatiebedrijf met gecertificeerde installateurs. Onze installateurs zorgen ervoor dat de montage van jouw zonnepanelen veilig en professioneel wordt uitgevoerd, zodat jij het optimale rendement uit jouw zonnedak kunt halen!

 

PV-panelen

 

Plaatsingswijze zonnepanelen

Als je zonnepanelen laat installeren door Sungevity, monteren wij de zonnepanelen altijd volgens een vooraf met jou besproken legplan. Dankzij onze geavanceerde software en satellietbeelden kunnen onze zonne-experts het optimale legplan voor zonnepanelen op jouw dak van afstand berekenen. Een huisbezoek is hiervoor dus niet nodig. 

Wij tekenen jouw dak nauwkeurig in en kijken hierbij goed wat de ideale hoek is voor zonnepanelen. Hierbij houden we rekening met schaduwval, obstakels op het dak, maar natuurlijk ook met veiligheidsmarges. Vooral op een plat dak kunnen er aan de dakrand harde wervelwinden ontstaan, dus om te voorkomen dat de panelen bij harde wind van het dak waaien is het belangrijk om de zonnepanelen op een veilige afstand van de dakrand te leggen.

 

Zonnepanelen op een plat of hellend dak plaatsen

Of je nou een plat dak of een hellend dak hebt, op alle daktypes installeren we dezelfde soort zonnepanelen. Wel bieden zonnepanelen op een plat dak nét wat meer flexibiliteit bij de montage van het zonnesysteem. Bij het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak liggen de zonnepanelen automatisch in de hellingshoek van je dak. Maar als we een legplan voor zonnepanelen op een plat dak maken, kunnen we zelf  de ideale legrichting en hellingshoek van de zonnepanelen bepalen. 

Voordelen van zonnepanelen laten installeren

Overweeg je om zelf je zonnepanelen te installeren? Dit lijkt misschien een goed idee omdat je zo installatiekosten bespaart, maar als je niet precies weet wat je doet kan er bij de montage van zonnepanelen een hoop mis gaan.

Verkeerd geïnstalleerde panelen kunnen je een hele hoop geld kosten, maar zelf je zonnepanelen plaatsen kan ook gevaarlijk zijn en brand of andere ongelukken tot gevolg hebben. Daarom raden we je af om zelf het dak op te klimmen, maar je zonnepanelen altijd te laten installeren door een gecertificeerde installateur.  

Een bijkomend voordeel van het laten installeren van je zonnepanelen is de installatiegarantie. Deze garantie garandeert dat de panelen goed zijn vastgemaakt en de kabels goed zijn bevestigd. Bij Sungevity krijg je maar liefst 10 jaar installatiegarantie, dat is 8 jaar langer dan bij de meeste andere partijen! 

Zonnepanelen van Sungevity