Doe de dakscan

Zonnepanelen: is mijn dak geschikt?

Goed nieuws: verreweg de meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Hieronder lees je waar je op moet letten als je van je dak een goedlopende zonnefabriek wilt maken.

Doe de dakscan

Dak geschikt: Plat, schuin, en hoe zit het met je dakkapel?

Of je nou een plat dak, pannendak, stalen dak of leien dak hebt: omdat wij voor elke klant maatwerk leveren, kunnen we op heel veel verschillende daken zonnepanelen installeren.

We letten op de ligging van je dak ten opzichte van de zon, we kijken van welk materiaal je dak gemaakt is en we houden rekening met eventuele obstakels zoals dakkapellen en schoorsteenpijpen.

zonnepanelen dak geschikt dakmaterialen overzicht

Hoe zit het met de hellingshoek?

Niet alleen het type dak, ook de de ligging t.o.v. de zon bepaalt of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Dat noemen we de hellingshoek, en die hoek is belangrijk bij het berekenen van je uiteindelijke rendement.

zonnepanelen dak geschikt hellingshoek aantal graden

Voor een optimaal rendement:

  • plaatsen we de zonnepanelen op een plat dak in rijtjes op het zuiden, in een hoek van 13°
  • plaatsen we zonnepanelen op een schuin dak het liefst op beide zijden.

Heb je geen dak op het zuiden? Ook een dak op het oosten of westen is geschikt voor zonnepanelen. Je dak brengt dan misschien iets minder stroom op dan een dak op het zuiden, maar met een goed ingerichte installatie behaal je ook met een dak op het oosten of westen een heel mooi rendement.

Wat als er een dakkapel op je dak is geplaatst?

We plaatsen geen zonnepanelen op een dakkapel vanwege het draaggewicht van de dakkapel. We plaatsen ze er daarom omheen. Onze experts kijken nauwkeurig naar je dak zodat alles past volgens de veiligheidsnormen.

Adviesgesprek aanvragen

Welk zonnepaneel past bij mijn dak?

Plat dak

zonnepanelen plat dak geschikt bovenaanzicht

Plat dak? Kies voor ons snelst terugverdiende paneel. Deze panelen leveren zelfs op een bewolkte dag goede prestaties en op een plat dak zie je ze niet liggen.

Bekijk zonnepaneel

Klein dak

zonnepanelen dak geschikt klein dak

Ook op een klein dak kun je veel winst behalen. Kies dan voor ons zonnepaneel met de hoogste opbrengst en benut elke centimeter van je dak optimaal.

Bekijk zonnepaneel

Groot dak

zonnepanelen groot dak geschikt advies

Hoe meer zonnepanelen hoe beter? Nee hoor. We kijken altijd naar je verbruik en je budget, zodat je zonnesysteem perfect is afgestemd op jouw situatie.

Doe de dakscan