Doe de dakscan

Sungevity in de media

Wij staan als een huis voor onze missie: op ieder dak zonne-energie opwekken. Hiervoor lobbyen wij veel in media. Om politiek beleid aan te passen, organisaties met ons mee te krijgen en nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Benieuwd naar items van ons in de media? Zie hieronder.

Videos

20.05.2023 | RTL

05.12.2021 | Nieuwsuur

24.03.2021 | The Next Web

23.08.2020 | NOS Journaal

28.08.2019 | Maatschappij & Wij

Artikelen

Installatie zonnepanelen

Het Woningbedrijf Velsen gaat jaarlijks op driehonderd huurwoningen zonnepanelen leggen. Voor die klus heeft de corporatie het bedrijf Sungevity in de arm genomen.

Lees meer

Ons land telt vanaf vandaag (15 december) twee miljoen huizen met zonnepanelen op het dak. Dat blijkt uit onderzoek van Dutch Energy Research (DNE) en Sungevity International.

Lees meer
Elan wonen en Sungevity

In de oranje caravan waarmee Sungevity al duizenden huurders kennis heeft laten maken met zonnestroom, ondertekenden Sungevity-directeur Isabella Nameche en Elan Wonen-bestuurder Marieke Heilbron samen het vernieuwde contract.

Lees meer
dakscan zonnepanelen check 1 minuut

Nederlandse huishoudens die nu extra isolatie, een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen willen, hebben te maken met forse wachttijden. Door de oorlog in Oekraïne en stijgende energieprijzen is het een gekkenhuis op de markt, blijkt uit een rondgang van NU.nl.

Lees meer
Installatie zonnepanelen op dak

Huurders die zonnepanelen willen worden hoger aangeslagen voor servicekosten. Er komt per paneel 2,50 per maand bij. Maar ze maken toch meteen winst want het bedrag dat zij besparen op de energierekening is groter.

Lees meer
Guido Broek van Sungevity bij Change Inc.

Met de opkomst van zonnepanelen en windmolens wekken we steeds meer duurzame energie op. Maar er ontstaat ook een uitdaging: hoe onderhouden we ze? En wat doen we straks met alle materialen als deze apparaten afgeschreven zijn? Guido Broek (Sungevity) en Jan Braakma (Universiteit Twente) bijten zich er in vast.

Lees meer
dakscan zonnepanelen check hoeveel zonnepanelen

Zonne-energie is in opkomst: ieder jaar worden er in Nederland zo’n 10 miljoen nieuwe zonnepanelen op daken en in weilanden gelegd. Maar met die enorme toename in panelen komt ook een nieuwe afvalstroom op gang. Volgens schatting worden in 2030 in Nederland al ongeveer 250.000 zonnepanelen afgedankt.

Lees meer
dakscan zonnepanelen check kosten overzicht

Het inkoopbeleid van de overheid staat in schril contrast met haar ambities voor een circulaire economie, constateren Roebyem Anders, oprichter van Sungevity, en Jacqueline Cramer, strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute.

Lees meer
dakscan zonnepanelen check energieopbrengst

Nieuwbouwhuizen verrijzen zonder gaskraan, wijken sluiten aan op warmtenetten en sommige huiseigenaren gaan zelf maar aan de slag. Als je die ontwikkelingen bij elkaar optelt lijkt de transitie naar een aardgasvrij Nederland momenteel snel uit de kinderschoenen te groeien.

Lees meer
Duurzamer leven? Onze beste tips om verder te verduurzamen

Nederlandse overheid moet zonne-energiesector bijstaan om tot een werkelijk duurzaam ketenbeleid te komen, schrijven Roebyem Anders en Edo van Berkel van zonnepanelenleverancier Sungevity.

Lees meer

Meer dan een miljoen huishoudens hebben al zonnepanelen op hun dak en dat aantal verdubbelt in de komende vijf jaar, zo is de verwachting. De snelle groei werpt de vraag op wat er moet gebeuren met al die panelen na hun levensduur. Inzameling wordt sinds kort beter georganiseerd in Nederland, maar er bestaat bijvoorbeeld nog geen verwijderingsbijdrage voor consumenten.

Lees meer

Wil je een van onze solar warriors interviewen, zoek je een spreker voor je evenement of heb je een andere persvraag?

Neem contact op met ons
E: pers@sungevity.nl