Doe de dakscan

Impact Report

Dat we een hoop impact maken weten we. Maar dat we samen met jou zóveel milieuwinst behalen was ook voor ons weer een fijne reality-check.

Download impact report

Zoveel mogelijk huizen duurzaam

Ons Impact Report liegt er niet om: we hebben maar liefst 123.924 ton aan CO2 bespaard! Ter vergelijking: elke ton CO2 staat gelijk aan 1 boom. En de bespaarde CO2 staat gelijk aan:

  • 58.648 vluchten van Amsterdam naar New York én terug niet gevlogen niet gevlogen
  • 1,6 miljard fossiele auto kilometers  (zo’n 40.000 keer rond de aarde) niet gereden
  • de CO2 die 123.924 bomen in één jaar absorberen

Ons Impact Report liegt er niet om.

Download het hier

Hoe hebben we dat berekend?

Om te berekenen hoeveel emissies onze zonnesystemen tot 2020 hebben bespaard, hebben we gekeken naar het verschil in emissies tussen zonnestroom en grijze stroom. Grijze stroom wordt gehaald uit fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie en aardgas. Elk kilowattuur (kWh) dat een Sungevity zonnepanelensysteem genereerde, vervangt een kilowattuur dat de klant anders aan grijze stroom zou hebben ingekocht.

We komen op de totale bespaarde CO2 door alle door ons opgewekte kilowatturen te vermenigvuldigen met de CO2 die grijze stroom uitstoot per kWh. Dit verschilt echter erg per land. In Nederland bijvoorbeeld wordt er maar liefst 451 gCO2 bespaart per kWh, terwijl er in België en Italië zo’n 222 en 229 gCO2 per kWh wordt bespaard. Nederland is namelijk meer afhankelijk van fossiele brandstoffen. België en Italië maken meer gebruik van kernenergie.

samen sterk zonnepanelen koeltorens

Werk aan de winkel

Dit jaar willen we nóg meer huizen verduurzamen. En dat is hard nodig, want hoewel steeds meer mensen begrijpen dat er drastische klimaatmaatregelen nodig zijn, wordt het Klimaatakkoord van Parijs niet altijd even serieus genomen. 

Gelukkig geloven wij dat niet alleen landen hierin een grote rol spelen, maar dat elk individu een positieve bijdrage kan leveren aan het milieu. En dat blijkt maar weer, want 13.708 ton aan CO2-besparing is niet niks. Laten we dat dit jaar weer overtreffen!

Ook hier maken we ons hard voor

Als we zonnestroom de norm willen maken (en dat willen we!), moet de hele zonnestroomsector hoge kwaliteit leveren. Politiek beleid is hierop van grote invloed. Daarom maakt Sungevity zich regelmatig hard voor betere regelgeving. Zie onze perspagina voor de laatste artikelen.

Sungevity in de media

Generatie Zon groeit.

Twee miljoen Nederlandse huizen hebben zonnepanelen op het dak. Dat betekent dat één op de vier mensen al leeft op zonnestroom. Dat is nog eens zonnig nieuws.

De toekomst is zonnig

Wist je dat de hoeveelheid zon die in twee minuten op de aarde schijnt genoeg is om de wereld een jaar lang van stroom te voorzien? En als iedereen zonnestroom gebruikt, lossen we een kwart van ons CO₂-probleem op! Dus waar wachten we nog op? Zonnestroom moet de norm worden. En snel! Het liefst wekken we op elk geschikt dak zonnestroom op, maar met een kwart zijn we al blij. Want als een kwart van een samenleving iets nieuws omarmt, volgt de rest vanzelf. We zijn goed op weg. En met jouw hulp gaat het ons zeker lukken. Welkom bij Generatie Zon.