Terug naar Blog

Samenwerking Elan Wonen en Sungevity verlengd

Sungevity en woningcorporatie Elan Wonen verlengen hun samenwerkingsovereenkomst. De contractverlenging is begin juli feestelijk gevierd op kantoor bij Sungevity in Amsterdam-Noord.

Samenwerking Elan Wonen en Sungevity verlengd

In de oranje caravan waarmee Sungevity al duizenden huurders kennis heeft laten maken met zonnestroom, ondertekenden de CEO van Sungevity, Isabella Nameche, en Marieke Heilbron, directeur-bestuurder Elan Wonen, samen het vernieuwde contract. Met de afschaffing van de verhuurdersheffing en het bereikte akkoord op de nationale prestatieafspraken Volkshuisvesting komt de contractverlenging op een mooi moment. De volgende stap naar het verduurzamen van de gehele woningvoorraad van Elan Wonen wordt hiermee sneller gemaakt.

 

Een duurzame samenwerking

Marieke Heilbron, Directeur-bestuurder Elan Wonen: “Onze investering in zonnepanelen ligt in lijn met eerdere ‘groene’ initiatieven. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor het milieu. Iedereen hoort een steentje bij te dragen. Wij dus ook. Daarom maken wij onze woningen energieneutraal. Door deze grote hoeveelheid zonnepanelen te plaatsen, zetten wij een grote stap in de goede, energieneutrale, richting.”

De afgelopen 2 jaar heeft Sungevity al meer dan 750 zonnesystemen geïnstalleerd op huurwoningen van Elan Wonen in de regio Haarlem en Heemstede. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de installaties aan de Jac van Looystraat in Haarlem, waarbij het plaatsen van zonnepanelen onderdeel is van een groter renovatietraject. Daarnaast staan er dit jaar nog installaties op ruim honderd andere woningen van Elan Wonen op de planning.

Guido Broek, Director Business Development bij Sungevity: “Inmiddels hebben we samen met Elan Wonen al allerhande projecten afgerond: van eengezinswoningen tot renovatietrajecten, mutatiewoningen en het bijplaatsen van GPRS-meters op non-Sungevity systemen. We kijken uit naar de volgende fase in onze samenwerking waarin we ook kunnen onderzoeken welke nieuwe verduurzamingsstappen we kunnen maken.”

 

Blik op de toekomst

Naast het plaatsen van zonnepanelen op eengezinswoningen heeft Sungevity de afgelopen jaren ook het verduurzamen van hoogbouw aan de portefeuille toegevoegd. Kijkend naar de toekomst zullen ook meergezinswoningen binnen de woningvoorraad van Elan Wonen onder de loep genomen worden.

De verlengde samenwerking brengt veel nieuwe energie met zich mee en zorgt ervoor dat nog meer huurders zullen profiteren van een lagere energierekening en een meer toekomstbestendige woning.

 


Gepubliceerd op 15 juli 2022.

Tijd voor een kopje koffie?

Ben je werkzaam bij een woningcorporatie en wil je kennismaken?

Neem contact op met onze expert