Doe de dakscan

Zonnestroom van eigen dak

Dat u met zonnepanelen uw eigen, schone stroom opwekt, dat weet u. Maar hoe werkt dat precies? En welke onderdelen zijn er, naast panelen, nog meer nodig? Dat leest u hier.

Zo werkt een zonnesysteem

Ga met uw muis over de stappen om te zien uit welke onderdelen een zonnesysteem bestaat en waar ze zich in huis bevinden.

Zo werken zonnepanelen housemap
zo werken zonnepanelen omvormer housemap
zo werken zonnepanelen groepenkast housemap
zo werken zonnepanelen apparaten housemap
zo werken zonnepanelen salderen housemap
zo werken zonnepanelen installatie housemap

Hoe werken zonnepanelen in de avond?

De meeste mensen verbruiken vooral ‘s avonds veel stroom, maar als het ‘s avonds donker is wekken uw zonnepanelen geen stroom op. Dan neemt u stroom af van uw energieleverancier. Wekken uw zonnepanelen juist meer energie op dan u nodig hebt, bijvoorbeeld als het heel erg mooi weer is en u  weinig stroom verbruikt? Dan levert u deze stroom terug aan het stroomnet. De stroom die u teruglevert wordt een-op-een verrekend met de stroom die u (bijvoorbeeld ‘s avonds) afneemt. Dit noemen we salderen.

De zonnepanelen

Wij plaatsen zonnepanelen met een opwekvermogen tussen de 395 – 415 wattpiekk van het merk Ulica Solar.

Sinds 2005 is Ulica Solar toonaangevend fabrikant van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. Daar bovenop bezit Ulica Solar alle benodigde kwaliteitscertificaten.

zonnepaneel huurders

De omvormer

De omvormer is een kastje zo groot als anderhalve schoenendoos. Hij hangt in huis en zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in bruikbare stroom.

Een omvormer maakt alleen geluid wanneer de zon opkomt en wanneer de zon ondergaat. Dit geluid is vergelijkbaar met een koelkast (35 decibel). U hoeft zich dus geen zorgen te maken over geluid als u wilt slapen.

Meer weten? Bekijk deze video!

Omvormer huurders

Benieuwd hoe de installatie werkt?

We spreken samen een datum en tijdstip af en zijn meestal in 4 uurtjes klaar

Lees meer

Hoe zie ik wat ik opwek?

U kunt de opbrengst van uw zonnepanelen bekijken via MySungevity.nl. Zelf houden wij ook voor u bij of de productie van de zonnepanelen volgens plan loopt. Zo kunt u zonder zorgen genieten van uw zonnestroom.

Gaat er toch een keer iets niet goed? Dan zijn we er snel bij om het voor u op te lossen.

portal opbrengst zonnepaneel sungevity

Heeft u nog vragen?

We zetten de antwoorden op de meestgestelde vragen voor u op een rij.

Naar de antwoorden