Terug naar Blog

Integrale verduurzaming meergezinscomplexen Bussum Zuid

In opdracht van Amvest heeft BAM Wonen 6 meergezinscomplexen in Bussum-Zuid gerenoveerd. Met verduurzaming als centraal begrip tijdens deze renovatie was dit het ideale moment om zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen op meergezinswoningen

Deze projecten staan in het teken van toekomstbestendige woningen. De isolatie in de woningen is ook verbeterd én er is het nodige schilderwerk uitgevoerd. Door installatie van onze zonnepanelen in combinatie met het herziende isolatieplan zijn alle 92 huurwoningen van Amvest in Bussum-Zuid van energielabel E naar energielabel A gegaan. Het gehele verduurzamingsproject resulteert in een lagere energierekening én meer wooncomfort voor de bewoners. Een ultieme win-win situatie.

 

Communicatie is key

Sommige bewoners verdiepen zich al in verduurzaming, anderen zijn hier nog niet mee bezig. Het overtuigen van de bewoners kan dan in sommige gevallen een uitdaging zijn. Sungevity zorgt er samen met partners binnen het project voor dat de opdrachtgever ook hierin volledig wordt ontzorgd. Communicatie tussen betrokken partners maar vooral gedurende de hele klantreis speelt hierin een belangrijke rol. Zonnepanelen en isolatie zijn een optimaal overtuigingsmiddel om huurders aan te tonen dat de verhoging van de servicekosten die gepaard gaan met de renovatie uiteindelijk niet voor extra kosten zorgen. De extra servicekosten die na de renovatiewerkzaamheden worden verrekend, worden terugverdiend door besparingen als gevolg van zonne-energie en dakisolatie.
integrale zonnepanelen installatie bussum zuid

 

Een succesvolle uitdaging

De grootste uitdaging tijdens dit renovatieproject waren de schuine bitumen daken. Bij dit type daken is het vereist door het dak te boren om de zonnepanelen stevig te verankeren. Anders dan installaties op daken met dakpannen waar er met haken gewerkt wordt. Onjuist afgewerkte boorgaten kunnen lekkages opleveren. Dankzij goede afstemming van onze ervaren, lokale installateur met een gespecialiseerde dakdekker zijn alle dakdoorvoeren waterdicht afgewerkt. Blok voor blok zijn de woningen voorzien van 340 Wp zonnepanelen. Voor de verankering van de onderconstructie (waar de panelen op vastgemonteerd worden) zijn tuimelankers gebruikt, die door het dak gaan en als een soort paraplu aan de binnenkant uitklappen. Op deze ankers zijn vervolgens bitumen rozetten geplaatst en met de de rest van het dak dicht gebrand. Op de ankers zijn de railsen bevestigd waar daarna de zonnepanelen op zijn geplaatst. Middels de dakdoorvoer loopt de bekabeling van de zonnepanelen nu netjes van het dak via de zolder de woning in. Kortom, een grootschalige uitdaging met succesvol resultaat.

 

De volgende verduurzamingsstap

Sungevity richt zich momenteel op een aantal grootschalige renovatieprojecten en kijkt uit naar de nieuwe kansen die de toekomst biedt. Zonne-energie blijft onze core-business, algemene verduurzaming is het uiteindelijke doel. De focus van Sungevity ligt dus niet alleen op zoveel mogelijk daken van zonnepanelen voorzien, maar we helpen ook om de volgende verduurzamingsstap mogelijk te maken.

Verduurzamingsprojecten zoals in Bussum Zuid worden van begin tot eind in samenwerking uitgevoerd. Deze projecten laten zien dat duurzaam en resultaatgericht samenwerken essentieel is voor het bereiken van een groter, gemeenschappelijk doel: samen verder verduurzamen. Effectieve samenwerkingen staan dan ook centraal in het algemene verduurzamingsvraagstuk. Sungevity treedt hierin graag op als verbindende partner. De belangrijkste pijlers: een flexibele houding, efficiënte communicatie en volledige ontzorging. Van communicatie met alle betrokken partijen tot (wanneer nodig) een klantgerichte aanpak die zorgt voor hoge deelnamecijfers.


Bent u benieuwd wat Sungevity voor u kan betekenen en hoe wij kunnen samenwerken om de verduurzaming van uw woningvoorraad sneller te realiseren? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Lees meer over

Meer over Sungevity

Zonnestroom speelt een belangrijke rol op weg naar een klimaatneutrale toekomst. Hier vind je meer informatie over Sungevity, onze werkwijze en onze ervaring in verschillende projecten.

Lees meer