Terug naar Blog

Nieuw B2B monitoringsportaal is grote stap vooruit

Meten is weten. Wij lopen graag voorop als het gaat om optimalisering van de dienstverlening voor onze klanten en partners. Het steeds verder optimaliseren van onze monitoring- en opbrengstregistratie is daar een voorbeeld van. Met de introductie van het nieuwe B2B monitoringsportaal dat speciaal voor woningcorporaties en vastgoedeigenaren ontwikkeld is, krijgen onze partners direct toegang tot de status van de systemen binnen hun woningvoorraad. Hiermee maken we een grote efficiëntieslag.

nieuw b2b portal grote stap vooruit

Altijd inzicht

Eerder lanceerden we het MySungevity monitoringsportaal voor consumenten met een koophuis en huurders van woningcorporaties, waarin de prestaties van de eigen zonnepanelen weergegeven worden. Woningcorporaties en vastgoedpartijen die niet één, maar wel 100 of 1000 systemen beheren, hebben een totaal andere monitoringsbehoefte. Voorheen werd de status van de systemen periodiek gedeeld met onze partners. Hiervoor zijn handmatige acties vereist, wat efficiëntie in de weg zit. Met de lancering van het MySungevity Monitoringsportaal voor woningcorporaties en vastgoedeigenaren is daar een einde aan gekomen.

Via een persoonlijke login heb je als partner altijd inzicht in de actuele status van de individuele systemen én een overzicht van de prestaties van alle systemen in een dashboard. Mocht er onverhoopt iets mis zijn, dan zie je direct bij welk systeem dit het geval is. Ook weet onze customer service afdeling zo meteen welk systeem niet optimaal presteert, waardoor ze direct de juiste stappen kunnen nemen om het systeem snel weer draaiende te krijgen.

Voor woningcorporaties en vastgoedeigenaren die rapportages uitdraaien om daarmee aan te tonen dat zij aan bepaalde duurzaamheidseisen voldoen, is het nieuwe B2B monitoringsportaal ook een uitkomst. Het genereren van deze rapportages zal door middel van de export-knop binnen het portaal een stuk sneller gaan dan voorheen.

 

Functionaliteiten

Vrijwel alle functionaliteiten zijn geautomatiseerd, maar vanuit onze expertise en persoonlijke betrokkenheid bij onze partners kijken wij altijd mee of het portaal up-to-date is en of er op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt. De functionaliteiten die zijn ontworpen op basis van de behoeftes van onze partners zijn:

Het dashboard:

  • Overzichtsgrafiek met het aantal systemen online/offline;
  • Overzichtsgrafiek met de totale productie van alle systemen versus de productie die we hebben gegarandeerd;
  • Weergave van milieu impact in ‘CO2 reductie’, ‘geplante bomen’ en ‘gereduceerde kilometers’.

 

Het overzicht woningen:

  • Lijstweergave van alle woningen/systemen;
  • Overzicht van de status en productiegegevens per afzonderlijke woning.

 

Het overzicht productie:

  • Lijstweergave van alle woningen/systemen, waar de gebruiker productiegegevens kan inzien en kan exporteren.

 

Beveiligde omgeving met gewaarborgde privacy

Tijdens de ontwikkeling van het monitoringsportaal is uiteraard veel aandacht besteed aan de beveiliging van de digitale omgeving en alle gegevens die via die online omgeving geraadpleegd kunnen worden. Aansluitend op de aangescherpte AVG-wetgeving is de waarborging van de privacy 100% gegarandeerd. Alle gebruikers kunnen via een persoonlijke login alleen bij die informatie die voor hem of haar persoonlijk bestemd is. Onze klanten worden zorgvuldig geïnformeerd over de werking van het monitoringplatform en bij vragen zijn wij altijd beschikbaar om deze te beantwoorden.


Bent u werkzaam bij een woningcorporatie en wilt u kennismaken? Neem dan contact op met Guido Broek via guido.broek@sungevity-intl.com