Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Sungevity start Schooldakrevolutie

In 5 jaar heeft minstens de helft van alle Nederlandse scholen zonnestroom

Voor 2020 moet minimaal 50% van de schooldaken in Nederland zijn overgetoverd tot groene stroomfabriekjes. Dat is het doel van de initiatiefnemers van de Schooldakrevolutie. Hun aanpak maakt het voor scholen makkelijker dan ooit om zonnepanelen aan te schaffen.

Nederland telt ruim 7000 lagere en middelbare schoolgebouwen, samen goed voor miljoenen vierkante meters lege daken. Die moeten vol vinden Urgenda en Sungevity, de initiatiefnemers van de Schooldakrevolutie. Ze worden hierbij ondersteund door NL2025. Hun initiatief haalt de drempel voor scholen en gemeenten weg via een routeplanner en de optie om zorgeloos en zonder kosten vooraf zonnepanelen op het schooldak te installeren.

Geen valkuilen meer Marjan Minnesma van Urgenda ziet dat groot enthousiasme bij scholen om met zonne-energie te starten nog te vaak strandt in een moeras van praktische bezwaren: Ze hebben geen budget of medewerkers en schoolbesturen worden draaiierig van al het papierwerk dat erbij komt kijken. De Schooldakrevolutie leidt scholen en gemeenten om die valkuilen heen. Wij zien dit als een logisch vervolg op Urgenda۪s succesvolle Wij Willen Zon-actie.

Van A tot Z geregeld Op de site van de Schooldakrevolutie staan alle instrumenten en opties bij elkaar en staat verder infomatie over de laagdrempelige financieringsconstructie die hen ter beschikking staat. Dankzij die constructie hoeven scholen zelf niets te investeren en kunnen onmiddellijk 5 tot 10% op hun stroomrekening besparen. Kortom: alles wordt van A tot Z voor ze geregeld.

Vier grote gemeenten doen al meeOm schaal te bereiken is ambitie binnen gemeentes die in veel gevallen eigenaar zijn van de schoolgebouwen - onmisbaar. Iedere gemeente die bij bij de Schoolbankrevolutie de pledge uitspreekt om de helft van hun scholen van zonnepanelen te voorzien, kan die ambitie dankzij dit initiatief ook daadwerkelijk waarmaken. De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Haarlemmermeer en Utrecht nemen het voortouw en onderschrijven de ambities van de Schooldakrevolutie.

Geef een duwtjeZiet u dagelijks scholen met lege daken of ligt zonnestroom voor scholen u gewoon na aan het hart? Heeft uw gemeente of school zich nog niet bij de Schooldakrevolutie aangesloten? Spoor uw gemeente of school, of beter nog alletwee, dan tot actie aan via de button op de website. Wij zorgen dat de post op de juiste plek aankomt!

De Schooldakrevolutie in de persOp 2 december 2015 schreef het Algemeen Dagblad over de Schooldakrevolutie in Rotterdam. Lees het artikel hier.

Ontdek hoeveel je kan besparen