Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Sungevity organiseert voorpremi̬re Leonardo DiCaprio's film Before the Flood

We hebben nog maar on-ge-lo-fe-lijk weinig tijd om in actie te komen. En ik wil echt niemand de stuipen op het lijf jagen, maar juist focussen op wat we nu, acuut kunnen en moeten doen om onze planeet leefbaar te houden voor de toekomstige generaties.

Aldus Leonardo DiCaprio over zijn nieuwe National Geographic documentaire over de dreigende klimaatontwrichting. Een bijzondere voorvertoning van deze indrukwekkende film vormt het slotakkoord van de Nationale Klimaattop, die op woensdag 26 oktober wordt gehouden in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek.

Tot delaatste seconde is de film aangrijpend

Initiatiefnemers van de speciale screening, Roebyem Anders en Maurits Groen, beiden ondernemers in zonne-energie (respectievelijk Sungevity en WakaWaka): Vanaf de allereerste tot en met de allerlaatste seconde is de film aangrijpend, en laat je geen seconde los. Potisch begint -en eindigt- de film met het beroemde drieluik De Tuin der Lusten۪ van Jheronimus Bosch, dat bij de kleine Leo in zijn kinderkamer hing. En daartussen brengt het krachtige, overtuigende filmbeeld, dat overal op aarde gedraaid is, de onontkoombare boodschap: we moeten drastisch en razendsnel veranderen, maar gelukkig hebben we zelfs nu al alle middelen voor.

Obama, Clinton & Musk

In Before the Flood neemt Leonardo DiCaprio de kijker mee over de hele planeet en laat in Beijing, op Groenland, Sumatra, Kiribati en vele andere plaatsen beklemmend zien wat er gaande is. Hij spreekt met Obama, Ban ki-Moon, paus Franciscus, Bill Clinton en Elon Musk over de urgentie van ingrijpende maatregelen.

Maar hij laat ook zien hoe overweldigend snel de revolutionaire opkomst van zonne- en windenergie momenteel verloopt.

Na afloop van de screening van Before the Flood vindt onder leiding van VN-journalist Harm Botje een nabespreking plaats. National Geographic vertoonde deze film eerder deze maand onder andere in het Witte Huis in bijzijn van President Obama. In Nederland is Before the Flood voor iedereen te zien op zondag 30 oktober om 23.00 uur op National Geographic.

Waar en wanneer
Woensdag 26 oktober, Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

Programma
16:45uur -inloop en borrel
17:30 uur - start documentaire Before the Flood
19:00 uur - nabeschouwing met vice-premier Lodewijk Asscher o.l.v. Vrij Nederland-journalist Harm Botje
19:30 uur - borrel en hapjes

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door National Geographic, het ministerie van Infrastructuur & Milieu, OVG Real Estate, WakaWaka en Sungevity.

Vervoer
OV
Kom bij voorkeur met het OV: er rijden zuinige (Euronorm 6) touringcars, van en naar Rotterdam Centraal. De halte is de halte voor touringcars (halte K). De halte vindt u aan de voorkant van het station (aan de Conradstraat), tegenover Fit For Free.

U kunt ook met de OV-fiets gaan. Hiervoor heeft u wel een abonnement nodig. Het is ongeveer een kwartier fietsen vanaf Rotterdam Centraal. NS zet extra OV-fietsen in! Plan uw reis op ns.nl of in de NS app (klik op Rotterdam Centraal) en kijk daarin of er nog OV-fietsen beschikbaar zijn vlak voordat u aankomt op Rotterdam Centraal. Het adres is Van Nelleweg 1, Rotterdam.

Auto
Komt u wel met de auto? Op het terrein van Van Nelle zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar. Deze zijn gereserveerd voor de sprekers en crew. Parkeren kan op het terrein van Sparta opP5aan de Horvathweg recht tegenover het voetbalstadion. Parkeerkosten (10 euro) zijn voor eigen rekening.

"""

Ontdek hoeveel je kan besparen