Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Schooldakrevolutie: een ijzersterk idee!

Samen met bestuurders, wetenschappers, kunstenaars, CEO۪s en sporters zetten wij ons in voor een betere toekomst van Nederland. NL2025 heet ons collectief. Waar Sungevity zich hard voor maakt? Dat de helft van alle scholen over vijf jaar zelf zonnestroom opwekt.Kent u een school met een mooi dak? Laat het ons weten!

Marjan Minnesma van duurzaamheidsversneller Urgenda, Feike Sijbesma vanuit NL2025 en Roebyem Anders van zonnepaneelleverancier Sungevity willen samen, met hopelijk heel veel andere inwoners van Nederland, een revolutie ontketenen op de Nederlandse schooldaken en elke vierkante centimeter laten schitteren met zonnepanelen. Zij zullen niet rusten tot groene stroom van je eigen dak de nieuwe sociale norm is voor scholen.

De initiatiefnemers noemen dit de Schooldakrevolutie۪: als het aan hun ligt, wekt de helft van alle scholen over vijf jaar zelf zonnestroom op.

Waarom vindt NL2025 de Schooldakrevolutie zo۪n ijzersterk idee? Drie redenen: het heeft duurzame schaal, het bespaart 5 tot 10% aan energiekosten en, last but not least, scholen geven hun leerlingen zo de cruciale boodschap mee dat duurzame energie de normaalste zaak van de wereld is. Tastbaar onderwijs op je eigen dak.

Toch komen talloze bestaande solar-initiatieven voor scholen niet van de grond. Dit komt door een combinatie van twee factoren: bestaande initiatieven zijn te duur of te ingewikkeld en schoolbestuurders hebben geen tijd en budget.

De Schooldakrevolutie is vastbesloten om die valkuilen te vermijden. In samenwerking met NL2025 heeft het initiatief de power, kennis en netwerk om een panklare offer you can۪t refuse۪ voor scholen samen te stellen. Dit betekent dat je een kant en klaar zonnesysteem op je schooldak krijgt:

ۢzonder voorinvestering - scholen betalen een maandelijks bedrag af aan de bank die lager is dan hun besparing op de stroomrekening.ۢzonder red tape - subsidies, vergunningen etcetera zijn voorgekookt met gemeenten en het Rijk zodat er geen beslag wordt gelegd op de tijd van schoolbestuurdersۢzonder risico bij leegstand of sluiting neemt de gemeente de uitstaande financile verplichtingen overۢmet duurzaam hefboomeffect de Schooldakrevolutie helpt optioneel scholen om hun eigen panelen en energieverbruik de spil te maken van een speels educatieprogramma rond duurzaamheid

De Schooldakrevolutie is nog pril en is op zoek naar gemeenten en scholen die de spits willen afbijten. Wil jouw gemeente of school meedoen om de Schooldakrevolutie tot een doorslaand succes te maken? Meld je dan nu aan bij Roebyem Anders, roebyem.anders@sungevity-intl.com, 0654942883.

Ontdek hoeveel je kan besparen