Sungevity in het nieuws

Persberichten en publicaties

Prijs voor energiezuinige oplossing bij Energy Fest

Startup Avenergie wint een week elektrisch rijden

Jasper Kol zet zich met zijn startup Avenergie vol in voor duurzamere huishoudens en bedrijven die zelfvoorzienend zijn in energie. Het concept: in 3 muisklikken afkomen van de energierekening. Op de fiets gaat hij van afspraak naar afspraak. Dat is bewust: Ik ga voor duurzaamheid. Ik heb wel al verschillende keren testritten gemaakt in elektrische auto's, en ik heb zelfs BMW i geschreven om te vragen of ik het nieuwe model mag testen.

Binnenkort kan hij duurzaam ̩n in stijl overal heen. Donderdagavond won hij de prijs voor het meest originele en innovatieve idee om huishoudens en bedrijven energiezuiniger te maken, en kreeg hij de symbolische sleutels overhandigd van een gloednieuwe elektrische BMW i3, waarin hij een week mag rijden. De prijs werd uitgereikt door zonnepanelenleverancier Sungevity op Energy Fest, deel van het Europese Startup Fest, dat vorigeweek door heel Nederland wordt gehouden. Hier staan matchmaking en kennisdeling voor startups centraal. Energy Fest werd georganiseerd door ShellDSMEnecoRockstartSalesforce en Sungevity.

Energiezuinig, thuis en op het werk

Sungevity streeft ernaar om mensen thuis en op het werk energiezuiniger te laten handelen en deelt daarom deze prijs uit. Roebyem Anders, Vice President Global Brand: Het gaat Sungevity om veel meer dan zonnepanelen alleen. Wij zien dat de panelen een belangrijke opstap zijn voor verdere verduurzamingvanhuishoudens. Daarom werken wij samen met partners zoals BMW i.

Meer dan alleen zonnepanelen

Een autorit op zonnestroom kost ongeveer een cent per kilometer. Als je zelf zonnestroom opwekt, ben je namelijk dertig tot vijftig procent goedkoper uit dan wanneer je gewoon de stekker in het stopcontact steekt. Tien tot vijftien zonnepanelen leveren voldoende energie om een BMW i twintigduizend kilometer per jaar te laten rijden. Dit kun je jaren achtereen doen, dankzij de lange levensduur van zonnepanelen. Door deze prijs op Energy Fest uit te reiken werden deze voordelen van duurzaamheid onder de aandacht gebracht bij het startup publiek en de aanwezige investeerders.

Ontdek hoeveel je kan besparen