Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Op zoek naar een groen vaderdagcadeau?

Wij bij Sungevity zijn elke dag bezig met klimaatverandering, want dat is de reden waarom we iedereen over willen laten gaan naar zonne-energie! Maar we weten ook, klimaatverandering is soms om moedeloos van te worden. Gelukkig zijn er vele bedrijven en organisaties die niet bij de pakken neer zitten en hele mooie dingen hebben bedacht of gemaakt zodat jij een positieve bijdrage kan leveren aan het milieu! En wat is nou leuker om zo’n bijdrage te leveren én tegelijkertijd je vader te verblijden? Wij geven je graag tips voor de beste vaderdagcadeaus (voetnoot: ook geschikt voor moederdag)!

1. Iedereen heeft wel een beetje eerste hulp bij klimaatverandering nodig

We moeten allemaal van alles, en dat alles het liefst zo CO2-neutraal mogelijk. In het boek Eerste Hulp bij Klimaatverandering laat striptekenaar Annebella Meijer zien dat klimaatverandering helemaal niet per se voor terugkerende nachtmerries hoeft te zorgen, of een constant schuldgevoel tijdens het eten van een burger die niet van linzen of kikkererwten is gemaakt. Ze laat zien dat klimaatverandering iets is waar we onze handen voor uit moeten steken, maar waar we ook samen om moeten kunnen lachen.

2. Geef liefde in de vorm van een boom

Wat is nou een leuker cadeau dan iets wat de wereld (vrijwel) direct groener maakt? Per seconde verdwijnen er zo’n 40 voetbalvelden aan bomen, die hartstikke nodig zijn voor ons klimaat én onze gezondheid. Hoewel het een klein verschil maakt, kan jij de balans juist weer een beetje rechttrekken. Geef een boom cadeau, da’s nog eens origineel!

3. Douchend water besparen

Dagelijkse routines aanpassen om je CO2-voetafdruk te verkleinen is niet altijd makkelijk en je hebt er misschien ook wel helemaal geen zin in. De Niebla douchekop helpt je uit de brand! Deze waterbesparende douchekop zorgt ervoor dat je zonder dat je het doorhebt, 50% minder water verbruikt tijdens het douchen (moet je er alleen niet dubbel zo lang onder staan). Oja, niet alleen fijn voor jezelf maar je vader zal er ook blij mee zijn!

Tip! Gebruik de code "SUNGEVITY" voor €5,- korting. 

4. Een 4Ocean armband: wij zijn voor!

In plaats van jouw moeder/vader de gewoonlijke last-minute verpakt-in-plastic-verwenset te geven, kan je ook denken aan een cadeau dat én mooi is én de plastic soep in de zee vermindert. 4Ocean is een wereldwijde organisatie die een technologie heeft ontwikkeld om te voorkomen dat plastic vanuit riviermonden in de zee eindigt. Dit doel helpen te bereiken is nog nooit zo makkelijk geweest want je krijgt er een prachtige armband voor terug. Kijk maar eens in de webshop en misschien zie je er één waar jouw vader en de vissen in de oceaan erg blij van worden!

5. Een hartverwarmend cadeau

Van het woord “thuis” krijg je uiteraard al gelijk een warm gevoel, maar wat nou als de temperatuur daar je nog wel eens in de kou laat staan? Van jouw huis een warm nestje maken kan heel gemakkelijk met Speedcomfort. Deze radiatorventilatoren verdelen de radiatorwarmte versneld en gelijkmatiger door de ruimte. Zo hoeft je niet rillend op de bank samen met je vader naar het tropische paradijs van Temptation Island te kijken. 

Tip! Gebruik de code “SUNGEVITY” voor 25% korting.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen