Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

Terugkijken: hoe Boyan Slat (22) de oceanen plastic vrij krijgt

Hij kreeg na zijn beroemde TEDx Talk meer dan 1500 emails per dag, heeft grootste plannen voor zijn 60-koppige bedrijf The Ocean Cleanup en neemt het liefst mensen aan die (nog) slimmer zijn dan hij. Dat is het leven van de jongste VN-prijswinnaar ooit. Niemand minder dan Boyan Slat was te gast bij onze derde Climate College Tour.

Benieuwd naar het verhaal achter zijnworld changing uitvinding, hoe het zo'n groot succes is geworden en hoe het is voor een 22-jarige jongen uit Delft om met de groten der aarde om tafel te zitten?

Bekijk de hele editie van deze Climate College Tour hier terug!

Over Climate College Tour

Samen met Social Enterprise NLen The Student Hotel organiseert Sungevity de Climate College Tour: d̩ bijeenkomst waar je je kunt laten inspireren door koplopers in klimaat, ondernemerschap en duurzaamheid. Interviewer Peter Melis gaat op zoek naar drijfveren en doelstellingen van bijzondere ondernemers. UIteraard krijgt ook het publiek de kans om vragen te stellen.

Over The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup ontwikkelt geavanceerde technologien waarmee al het plastic uit de oceanen kan worden verwijderd. In plaats van achter het plastic aan te gaan, heeft Boyan een systeem ontworpen waardoor met behulp van de zeestromingen het plastic zichzelf groepeert. Dit reduceert de tijd, dat het theoretisch kost om oceanen plasticvrij te maken, van millennia tot slechts jaren.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen