Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

De installatie bij de ouders van solar warrior Karlijn

Veel klanten van Sungevity komen via via bij ons terecht. Zo ook Rob & Charlotte Limpens, die via hun dochter Karlijn van ons hoorden. Karlijn is namelijk niets minder dan een heuse Solar Warrior die bij ons kantoor in Amsterdam van alles doet om zoveel mogelijk mensen over te laten stappen op schone energie.

Hey Karlijn, jij was bij de installatie van zonnepanelen van Sungevity op jouw ouders dak, wat een leuke dag! Heb je ze lang moeten overhalen om zonnepanelen te nemen?

Nou, ik heb ze helemaal niet hoeven overhalen. Sterker nog, mijn vader was zo enthousiast over zonnepanelen dat ik hem juist wat rustig moest maken. Mijn moeder daarentegen stond minder te springen om zonnepanelen. Ze vindt ze eigenlijk best wel lelijk. Ze vond het idee om bewuster met energie om te gaan natuurlijk wel goed terwijl mijn vader al gelijk begon over zijn brood die hij eindelijk op zelfopgewekte energie kon gaan afbakken.


Hij klinkt inderdaad erg enthousiast! Hoe ben je eigenlijk zelf bij Sungevity terechtgekomen?

Ik kende iemand die hier werkt via mijn studie Bèta-gamma. Zij was erg enthousiast over Sungevity en ze had een berichtje gezet op Facebook dat ze iemand zochten. Zodoende ben ik hier afgelopen april terechtgekomen.


En wat doe je er precies?

Ik ben begonnen als TSA’er, dat is iemand die intakes doet met klanten. Daarin bespreek je hun dak en wat hun wensen zijn. Kort daarna ben ik ook één dag per week aan de slag gegaan bij Beyond Panels, waarbij we aanvragen verwerken van klanten die naast een zonnepanelensysteem ook geïnteresseerd zijn in producten van partners van ons, zoals warmtepompen, woningisolatie en groene daken. Ik vind het belangrijk om een duurzame kijk op de wereld te hebben en we hebben nu alweer veel nieuwe ideeën voor dit jaar. Overigens ben ik na TSA terechtkomen bij een pilot waarbij ik niet alleen meer de intake doe, maar ook het ontwerp voor het dak maak.


Heb je je zelf ook beziggehouden met het zonnepanelensysteem van je ouders?

Eigenlijk ben ik alleen bij het salesgesprek geweest. Dat is het telefonische gesprek nadat de intake is geweest en het ontwerp is gemaakt. Ik luisterde met onze adviseur Kelly mee en mijn vader zat aan de andere kant van de lijn. Soms schoot ik in, omdat ik natuurlijk weet hoe het huis eruitziet. De meterkast bijvoorbeeld zit bij mijn ouders op een ongebruikelijke plek, in de kelder. Voor de rest heb ik weinig gezegd, mijn vader is namelijk erg kritisch en hij stelde zelf veel vragen. Hij vond het salesgesprek een erg duidelijk en eerlijk verhaal. Twee weken later al deden mijn ouders de aanbetaling. Op dat moment werd er een projectmanager toegewezen die de installatie samen met mijn ouders en de installateurs voorbereidt. Daar heb ik mij weinig mee beziggehouden. De installatie werd wel iets later gepland dan verwacht.


Heb je als zonnepanelenexpert weleens verkeerde aannames over zonnepanelen moeten ontkrachten aan de keukentafel?

Mn moeder heb ik wel het een en ander uitgelegd. Ze vindt het idee wel prima, maar ze vindt de panelen zelf gewoon erg lelijk. En aangezien ze niet alleen panelen op het platte dak kregen, maar ook op het schuine dak, had dat natuurlijk wel invloed op haar enthousiasme om panelen te kopen.


Ik kan me voorstellen dat je als ontwerper extra benieuwd bent naar hoe een zonnepanelensysteem wordt geïnstalleerd. Wat vond je van de installatie?

Het was super interessant, heel erg leuk om al die stappen die je wel kent daadwerkelijk te zien. Je ziet dan een ontwerp die je op jouw computer maakt in het echt gelegd worden. Alle stapjes komen voorbij: bijvoorbeeld hoe de dakhaken vast worden gezet, en de optimizers op de rails geklikt. Mijn ouders kregen panelen op hun platte én schuine dak, en het was natuurlijk superhandig dat ik beide legtechnieken in één keer kon zien. Ik heb ook met de installateurs gesproken over omvormers. Het was goed om te weten dat jouw keuze als ontwerper voor een bepaalde omvormer ook invloed heeft op de installatie an sich. Om als ontwerper bij een installatie te zijn geweest, was echt heel leerzaam en leuk. En mijn ouders zijn blij met hun zonnepanelen, dat scheelt natuurlijk ook.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen