Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Green partners

Vanuit het perspectief van... de installateur

Ze staan voor dag en dauw op, werken door weer en wind en doen altijd hun best om prachtige zonnesystemen te installeren. Wat zijn we blij met ze: onze installateurs! Lauri is een van onze stoere installatiepartners en hij vertelt meer over zijn samenwerking met Sungevity. Zelf ook geïnteresseerd in en samenwerking? Lees hier waar we naar op zoek zijn!

Lauri is eigenaar van Return on Energy, een installatiepartner die in 2011 is begonnen. Met een team van 12 man zijn ze actief in de regio Zuid-Holland. We vroegen hem naar zijn ervaringen als installateur bij Sungevity.  

Hoi Lauri! Hoe lang werk jij al voor Sungevity?  
Sinds 2015.  

Bedankt voor je inzet al die jaren! Hoe gaat zo’n samenwerking in de dagelijkse praktijk?  
Sungevity doet al het voorwerk en onderhoudt het klantencontact tot op de dag van de installatie. De verzamelde informatie sturen ze steeds naar ons door via een gedeelde online omgeving. Zo blijven wij op de hoogte. Hier kunnen we alle informatie vinden over bijvoorbeeld de toegang naar het dak en speciale wensen van de klant. Alles wordt van tevoren door Sungevity geregeld en gepland en wij weten op tijd wanneer we naar de klant toe moeten om de installatie uit te voeren. We werken volgens een planning die 2 tot 3 weken vooruit loopt. Tussendoor hebben we voldoende ruimte voor overleg en het bespreken van de installaties. Het is heel fijn dat Sungevity het klantcontact onderhoudt en al het voorwerk doet. Zo kunnen wij precies doen waar wij goed in zijn; zonnepanelen installeren.

Wat is het voordeel van installatiepartner zijn van Sungevity?  
Sungevity is een prettige opdrachtgever. Ze hanteren een goede markt betaling en installatievergoeding. Nog belangrijker is dat samenwerken met Sungevity betekent dat er continuïteit is in drukke en minder drukke periodes.

Hoe lang voeren jullie al installaties uit?  
Dat doen we sinds 2011. Zonnepanelen installeren is onze hoofdtaak, maar tegenwoordig doen we meer! Zo installeren we ook zonneboilers en warmtepompen. Goed om te zien dat er steeds meer duurzaamheidsproducten worden gekocht. Nu zijn we bijvoorbeeld ook bezig met een project waarbij we in 60 bedrijfspanden warmtepompen gaan installeren. We doen zo’n 1000 woninginstallaties per jaar, gemiddeld 7 per week. Een team bestaat uit 2 of 3 man.

Hoe ervaar je het contact met Sungevity?  
Positief. De mensen zijn vriendelijk en we maken altijd even een gezellig praatje. Het meeste contact is telefonisch, maar soms komen we ook langs. Er worden bijvoorbeeld wel eens activiteiten georganiseerd voor alle installateurs. Dat is goed, omdat je dan met zijn allen de belangrijke, nieuwe dingen kunt bespreken en presenteren. 

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede installateur?  
Kennis om veilig en kundig een installatie te kunnen doen. En je moet ook goed met klanten overweg kunnen. We werken natuurlijk veel bij particulieren en daar moet je op een professionele en vriendelijke manier mee om kunnen gaan en iedereen tevreden houden. Daarnaast is een oplossend vermogen belangrijk  en moet je met klanten mee kunnen denken.

Wat vindt je de leukste momenten van je werk?    
Elke klant is natuurlijk anders, maar het is leuk als klanten ons extra aandacht geven. Sommige klanten komen zelfs een soepje brengen! Als installateurs een kopje koffie krijgen en wat extra zorg en aandacht, en als dat echt even gezellig is, dan doen wij natuurlijk ook net wat meer ons best. Eén van onze klanten heeft bijvoorbeeld gebakjes voor ons gehaald en kwam om de zoveel tijd koffie brengen. Dat waarderen we heel erg! Het gaat uiteindelijk echt om die kleine gebaren.

Tip van Lauri: installatie gepland, zet een kopje koffie klaar voor de bikkels die in weer en wind het dak opgaan!

Ben jij ook installateur of werk je voor een installatiebedrijf? En heb je interesse in een samenwerking met Sungevity? Lees hier meer over wat wij bieden en waar wij naar op zoek zijn. Vanwege Sungevity’s constante groei zijn wij altijd op zoek naar nieuwe installatiepartners om ons lokale installatienetwerk uit te breiden! 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen