Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Green partners

Open Dak informatiedagen Huurdakrevolutie en de Alliantie

De missie van de Huurdakrevolutie is om 10 procent van de huurwoningen te voorzien van zonnepanelen. Met de Huurdakrevolutie wil Sungevity in samenwerking met INNAX laten zien dat zonnepanelen voor iedereen beschikbaar zijn. Ook voor huurders! De eerste informatieavond voor huurders van woningcorporatie de Alliantie was in Eemnes. Hierna volgen ook Huizen, Hoevelaken en Soesterberg. Peter Melis, projectleider van de Huurdakrevolutie, was aanwezig bij de eerste informatieavond. 

‘We gaan de krachten bundelen en zoveel mogelijk huurwoningen verduurzamen’, zegt Peter. ‘Met de Huurdakrevolutie willen we ervoor zorgen dat ook huurders beschikbaarheid hebben tot panelen. De huursector loopt namelijk achter vergeleken koopwoningen en daar moet verandering in komen’. Het project, een samenwerking van Sungevity en gebouwverduurzamer INNAX, wil de doorbraak van zonnepanelen op huurwoningen forceren. Er zijn namelijk twee miljoen huurwoningen, maar slechts een kleine 3 procent van de huurwoningen zijn van zonnepanelen voorzien. ‘En dat moet veranderen’, vindt Peter. Het doel? ‘Tussen nu en 2020 moet op 10 procent van de huurwoningen van woningcorporaties zonnepanelen geïnstalleerd worden. En daar wil de Huurdakrevolutie bij helpen’.


Samenwerking met de Alliantie
De Huurdakrevolutie is daarom een campagne met woningcorporatie de Alliantie gestart. Tijdens de eerste informatieavond in Eemnes kregen huurders alles te horen over de voordelen van zonnepanelen, het financiële plaatje en de samenwerking van de partijen om het proces te vergemakkelijken. Ook was het mogelijk om live mee te kijken met dakscans. ‘Met deze samenwerking wil de Huurdakrevolutie drie dingen bereiken’, zegt Peter. ‘De woonlasten verlagen voor huurders, huurders enthousiasmeren voor een duurzame woning en de overstap naar zonne-energie makkelijk maken voor woningcorporaties’. Woningcorporaties worden daarbij volledig ontzorgd op vier fronten: kosten, financiering, enthousiasmeren van de huurders en de installatie en beheer van de zonnesystemen. 

Aansluiten bij de Huurdakrevolutie
Het persbericht is hier te vinden. Ook huurder? Je kan je woningcorporatie op de Huurdakrevolutie wijzen. Lees meer op de website en meld je aan! 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen