Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Green partners

Green partner van de maand: BMW i

Vanaf nu lichten we elke maand een van onze partnerships toe. Deze keer passend in ons thema van elektrisch op zonnestroom, is dat BMW i. Zij weten alles van de slogan: sharing is caring.

Sinds juli 2015 werkt Sungevity samen met BMW i. En daar zijn we reuze blij mee omdat we ernaar streven om mensen thuis en op het werk energiezuiniger te laten handelen. Olivier Noorduyn, manager Partnerships zegt hierover: “Wij zien dat de zonnepanelen een belangrijke opstap zijn voor verdere verduurzaming van huishoudens. Daarom werken wij samen met partners zoals BMW i.”

 

Sharing is caring

Om de samenwerking tussen BMW i en Sungevity te vieren mocht Sungevity in mei en juni bovendien de BMW i3 aan belangstellende klanten en bekenden uitlenen in het car sharingproject. Een van de winnaars van een rit in deze hippe en elektrische auto is Jasper Kol van de startup Avenergie, dat huishoudens najaagt die zelfvoorzienend in hun energiebehoeften zijn.

 

Schitteren in de BMW i3

Jasper nam deel aan de startup café tijdens het Energy Fest afgelopen donderdag en pakt vooral de trein om bij zijn vele afspraken te komen. In juni zal hij een week schitteren in de BMW i3. Jasper: “Ik ben fan van elektrische auto’s en heb ook al een keer een proefrit in een elektrische Tesla mogen maken. Dus ik heb hier zin in!”

 
Van het dak naar de auto

Een autorit op zonnestroom kost ongeveer een cent per kilometer. Als je zelf zonnestroom opwekt, ben je namelijk dertig tot vijftig procent goedkoper uit dan wanneer je gewoon de stekker in het stopcontact steekt. Tien tot vijftien zonnepanelen leveren voldoende energie om een BMW i twintigduizend kilometer per jaar te laten rijden. Dit kun je jaren achtereen doen, dankzij de lange levensduur van zonnepanelen.

 

 

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen