Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Energietips

De Sungevity zonnekoning: Bert Hadders

De zomer is nog niet ten einde, maar de lente en vroege zomer hebben al heel wat zonne-uurtjes opgeleverd. Daarom kijken we deze keer naar de klant die het meeste heeft opgewekt, en dat is *tromgeroffel* Bert Hadders uit de provincie Groningen. Bert heeft sinds maart met zijn 45 panelen 7493 kilowattuur aan stroom opgewekt. Dat staat qua CO2-emissie dat is vermeden gelijk aan het planten van 495 bomen. Niet mis dus!

Zijn geheim? De panelen liggen vooral op de loods (zie foto). Die staat voor 98 procent op het zuiden, terwijl de schuinte van het dak 30 graden is. Hele goede omstandigheden voor zijn eigen stroomfabriekje!

Bert gebruikt de opgewekte energie vooral voor de verwarming van zijn privé-zwembad en voor overig gebruik in het huis. Ook heeft hij een eenmans klussenbedrijf, waarmee hij onder andere aardbevingsschade herstelt. De panelen leveren dan ook stroom voor de apparaten die hij daarvoor gebruikt.

Ga zo door Bert!


Dit artikel stond in de Watt's up van augustus. Meld je hierboven aan of lees de hele Watt’s up van augustushier.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Ontdek hoeveel je kan besparen