Zonnepanelen Enschede

De gemeente Enschede wil in 2020 minimaal 30% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Om deze ambitie kracht bij te zetten heeft de gemeente Enschede vorig jaar maar liefst 1500 zonnepanelen laten plaatsen op gemeentelijke panden. Op het stadskantoor lagen al 132 zonnepanelen, maar daar zijn nu inmiddels ook het Muziekcentrum, Muziekkwartier, kantoor stadsdeelcentrum Noord, Spinnerij Oosterveld en de brandweerkazerne Spaansland bijgekomen. De gemeente Enschede kan deze ambitie onmogelijk zelfstandig bewerkstelligen, dus hulp van haar inwoners is hard nodig.

Door het plaatsen van zonnepanelen kun ook jij op een rendabele manier bijdragen aan een duurzamer Enschede. Bovendien zijn zonnepanelen binnen een afzienbare tijd terug te verdienen, waardoor je een hoop geld kunt besparen! Sungevity kan jou hierbij assisteren. Ook in Enschede zijn wij met ons landelijke netwerk van gecertificeerde installateurs actief.

Waar dien jij, als woningbezitter in Enschede, rekening mee te houden als je een overstap naar zonnepanelen overweegt?

Subsidie zonnepanelen Enschede

De landelijke subsidieregeling vanuit de Rijksoverheid, bedoeld om de zonnepanelen-markt een impuls te geven, is sinds 8 augustus 2013 uitgeput. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en vergeven. Je kunt via de website energiesubsidiewijzer.nl in de gaten houden welke regelingen er voor de gemeente Enschede actief zijn. De verwachting is dat er binnenkort niet weer een dergelijke regeling zal worden ingevoerd. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, ook zonder subsidie blijft de aanschaf van een zonnesysteem interessant. Bovendien zijn er op dit moment zijn er btw-regelingen actief, die jouw investering nóg interessanter maakt.

Teruggave btw

Wanneer jij jezelf aanmerkt als btw-ondernemer, kun je de btw over de aankoop en installatie van jouw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit komt neer op 10% tot 15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Lees hier meer over het btw-voordeel. Sungevity werkt samen met MTH Accountants, die de benodigde administratieve handelingen volledig voor je kunnen regelen.

Verlaagd btw-tarief

Tot 1 januari 2015 profiteer je daarnaast van het verlaagde btw-tarief op de diensten die wij leveren. Sinds 1 maart 2013 is het btw-tarief voor het installeren van zonnepanelen tijdelijk verlaagd ter ondersteuning van de bouwsector. Het huidige btw-tarief op de installatie van zonnepanelen is slechts 6% in plaats van 21%.

Duurzaamheidslening Enschede

Als woningbezitter in de gemeente Enschede kun je gebruik maken van de duurzaamheidslening vanuit de provincie Overijssel. In samenwerking met SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) kun je een duurzaamheidslening aan gaan. Hiervoor geldt dat je een rentepercentagekorting krijgt van 3% op het actueel geldende tarief. Het minimale rentetarief is 0,5%. Via deze link lees je meer over de voorwaarden en of je in aanmerking kunt komen voor de duurzaamheidslening.

Waarom Sungevity?

Wil je ook bijdragen aan een duurzamer Enschede of wil je gewoon een mooi financieel voordeel halen uit je spaargeld? Zet dan ook de stap naar zonnepanelen. Sungevity maakt het je zeer gemakkelijk. Op afstand bepalen wij middels onze gespecialiseerde software wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning op het gebied van zonnepanelen. Wij bieden ook een unieke productiegarantie: SunSure. Zo ben je ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een advies aan en kom er achter wat zonne-energie voor je kan betekenen. Onze adviseurs nemen uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden en uitleg te geven over wat er mogelijk is in jouw situatie.

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Apeldoorn
Zonnepanelen Deventer
Zonnepanelen Doetinchem

Ontdek hoeveel je kan besparen