Sungevity respecteert je privacy. Deze website maakt enkel gebruik van noodzakelijke, functionele en anonieme statistieken cookies voor het goed functioneren van de website. Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring. Dit bericht verdwijnt zodra je op 'OK' hebt geklikt.
OK

Zonnepanelen Enschede

De gemeente Enschede wil in 2020 minimaal 30% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Om deze ambitie kracht bij te zetten heeft de gemeente Enschede vorig jaar maar liefst 1500 zonnepanelen laten plaatsen op gemeentelijke panden. Op het stadskantoor lagen al 132 zonnepanelen, maar daar zijn nu inmiddels ook het Muziekcentrum, Muziekkwartier, kantoor stadsdeelcentrum Noord, Spinnerij Oosterveld en de brandweerkazerne Spaansland bijgekomen. De gemeente Enschede kan deze ambitie onmogelijk zelfstandig bewerkstelligen, dus hulp van haar inwoners is hard nodig.

Door het plaatsen van zonnepanelen kunt ook ú op een rendabele manier bijdragen aan een duurzamer Enschede. Bovendien zijn zonnepanelen binnen een afzienbare tijd terug te verdienen, waardoor u een hoop geld kunt besparen! Sungevity kan u hierbij assisteren. Ook in Enschede zijn wij met ons landelijke netwerk van gecertificeerde installateurs actief.

Waar dient u, als woningbezitter in Enschede, rekening mee te houden als u een overstap naar zonnepanelen overweegt?

Subsidie zonnepanelen Enschede

De landelijke subsidieregeling vanuit de Rijksoverheid, bedoeld om de zonnepanelen-markt een impuls te geven, is sinds 8 augustus 2013 uitgeput. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en vergeven. U kunt via de website energiesubsidiewijzer.nl in de gaten houden welke regelingen er voor de gemeente Enschede actief zijn. De verwachting is dat er binnenkort niet weer een dergelijke regeling zal worden ingevoerd. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, ook zonder subsidie blijft de aanschaf van een zonnesysteem interessant. Bovendien zijn er op dit moment zijn er btw-regelingen actief, die uw investering nóg interessanter maakt.

Teruggave btw

Wanneer u zichzelf aanmerkt als btw-ondernemer, kunt u de btw over de aankoop en installatie van uw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit komt neer op 10% tot 15% van de totaalprijs, waardoor u uw terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Lees hier meer over het btw-voordeel. Sungevity werkt samen met MTH Accountants, die de benodigde administratieve handelingen volledig voor u kan regelen.

Verlaagd btw-tarief

Tot 1 januari 2015 profiteert u daarnaast van het verlaagde btw-tarief op de diensten die wij leveren. Sinds 1 maart 2013 is het btw-tarief voor het installeren van zonnepanelen tijdelijk verlaagd ter ondersteuning van de bouwsector. Het huidige btw-tarief op de installatie van zonnepanelen is slechts 6% in plaats van 21%.

Duurzaamheidslening Enschede

Als woningbezitter in de gemeente Enschede kunt u gebruik maken van de duurzaamheidslening vanuit de provincie Overijssel. In samenwerking met SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) kunt u een duurzaamheidslening aan gaan. Hiervoor geldt dat u een rentepercentagekorting krijgt van 3% op het actueel geldende tarief. Het minimale rentetarief is 0,5%. Via deze link leest u meer over de voorwaarden en of u in aanmerking kunt komen voor de duurzaamheidslening.

Waarom Sungevity?

Wilt u ook bijdragen aan een duurzamer Enschede of wilt u gewoon een mooi financieel voordeel halen uit uw spaargeld? Zet dan ook de stap naar zonnepanelen. Sungevity maakt het u zeer gemakkelijk. Op afstand bepalen wij middels onze gespecialiseerde software wat de mogelijkheden zijn voor uw woning op het gebied van zonnepanelen. Wij bieden ook een unieke productiegarantie: SunSure. Zo bent u ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een advies aan en kom er achter wat zonne-energie voor u kan betekenen. Onze adviseurs nemen uitgebreid de tijd om al uw vragen te beantwoorden en uitleg te geven over wat er mogelijk is in uw situatie.

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Apeldoorn
Zonnepanelen Deventer
Zonnepanelen Doetinchem

Ontdek wat u kunt besparen.