Terug naar Blog

Nieuwe samenwerking Sungevity en Rijswijk Wonen van start

Sungevity luidt de samenwerking met Rijswijk Wonen in, terwijl tegelijkertijd de 15.000e zakelijke zonnepaneleninstallatie wordt gevierd. Dit is de 15000e van in totaal bijna 40000 installaties van Sungevity in Nederland en België.

Nieuwe samenwerking Sungevity en Rijswijk Wonen van start

De feestelijke lancering van deze samenwerking in combinatie met de 15000e zakelijke zonnepaneleninstallatie symboliseert een stap verder in de richting van een groenere toekomst voor de huursector. In slechts enkele jaren tijd is het aantal huurwoningen met zonnestroom in Nederland gegroeid naar meer dan 16% van alle huurwoningen. Begin 2018 stond de teller nog op 2%.

Groei in de huursector

Anne Jonkers, Commercial Lead Sungevity: “Terugkijkend op de afgelopen jaren heeft Sungevity haar visie op groei in de huursector met zonnepanelen zien uitkomen. Na de oprichting van Huurdakrevolutie in 2017 is een beweging in gang gezet en zijn duizenden huurwoningen voorzien van zonnestroom. De statistieken bij Sungevity weerspiegelen duidelijk deze verschuiving; waar zeker 6 jaar geleden jaar geleden geen enkel zonnepaneel op een huurwoning te vinden was, is nu een groot deel van de installaties gericht op de huursector.”

Vandaag de dag is duurzaamheid stevig verankerd in de missie van woningcorporaties, en zonne-energie speelt een hoofdrol in het bevorderen van groenere woonoplossingen. Het hoofddoel: toekomstbestendige woningen, onafhankelijk van het net.

Toon Buddingh’, Kwartiermaker Duurzaamheid bij Rijswijk Wonen: “Deze samenwerking helpt ons met toekomstgericht werken aan goed en betaalbaar wonen. Niet alleen voor nu, maar ook voor de aankomende generaties, die schoon en gezond moeten wonen. Met het plaatsen van zonnepanelen zorgen we ervoor dat de woningen energiezuiniger worden. Dat is goed voor de portemonnee van onze huurders en goed voor het milieu.”

 

 

Verduurzaming in stroomversnelling

Na een succesvolle pilot campagne begin 2023, waarbij meer dan 90% van de huurders akkoord ging met het aanbod, is het volgende zonnepanelenproject van Sungevity nu van start gegaan voor Rijswijk Wonen. 166 woningen worden in dit project voorzien van zonnepanelen. De komende vier jaar zal Sungevity jaarlijks voor ruim 300 huurwoningen een persoonlijk aanbod samenstellen. Zowel een- als meergezinswoningen komen aan bod.

Anne Jonkers, Commercial Lead Sungevity: “De nieuwe samenwerking tussen Sungevity en Rijswijk Wonen illustreert de gezamenlijke toewijding aan een duurzamere toekomst. We zijn vastbesloten de leefomgeving voor huurders hiermee sneller te verbeteren. Inzet voor verdere groei van zonne-energie als aanknop voor verdere verduurzaming en het middelpunt van optimaal toekomstbestendige, groene woningen is en blijft het doel.”

 

Mevrouw Bansidhar, huurder van Rijswijk Wonen bij wie de installatie is uitgevoerd, is ook enthousiast: “Mijn zonnepanelen zijn zonder gedoe geïnstalleerd, op tijd en netjes. Het voelde alsof er niemand in huis was. Maar het allerbeste is dat ik nu geld ga besparen en groene stroom ga opwekken. Ik kan niet wachten om nu te zien hoe mijn energierekening omlaag gaat. Zonnepanelen zijn goed voor mijn portemonnee én het milieu. Een win-win, zoals dat vaker wordt genoemd!”

Tijd voor een kopje koffie?

Ook werkzaam bij een woningcorporatie en wil je kennismaken?

Neem contact op met onze expert