Terug naar Blog

Sungevity gaat ook huurwoningen van Woningbedrijf Velsen van zonnepanelen voorzien

De komende vier jaar gaat zonnepanelenbedrijf Sungevity jaarlijks 300 huurwoningen van Woningbedrijf Velsen voorzien van zonnepanelen. Ter ere van deze samenwerking ondertekenden Sungevity’s CEO Isabella Nameche en Tamar Hagbi, directeur-bestuurder van Woningbedrijf Velsen, het contract.

Sungevity gaat ook huurwoningen van Woningbedrijf Velsen van zonnepanelen voorzien

Woningbedrijf Velsen heeft Sungevity, na een gewonnen tender, de opdracht gegeven zowel één- als meergezinswoningen in de regio Velsen verder te verduurzamen.

Dankzij de samenwerking profiteren de komende jaren steeds meer huurders van Woningbedrijf Velsen van lagere woonlasten. Door de hoge energieprijzen en – als gevolg daarvan – de energiearmoede waar een grotere groep huurders mee kampt, krijgt ook deze woningcorporatie steeds vaker vragen over energiebesparing. De noodzaak om verder te verduurzamen wordt steeds groter, zowel met het oog op de huurder als vanuit duurzaamheidsdoelstellingen. Woningbedrijf Velsen brengt de verduurzaming van haar woonvoorraad nu in hogere versnelling.

Tamar Hagbi, directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen:
“Het verduurzamen van de woningen heeft onze hoogste prioriteit. Wij zijn ontzettend blij dat wij dankzij deze samenwerking onze huurders tegemoet kunnen komen in de steeds hogere energiekosten. Omdat we met de installatie van zonnepanelen ook een stapje dichter bij onze duurzaamheidsambities komen, slaan we twee vliegen in één klap”.

 

Een duurzame samenwerking

Sungevity zal direct vanaf de kick off van het project in nauw contact staan met de huurdersraad en bewonerscommissies om huurders goed te kunnen horen. Na de installatie is Sungevity ook verantwoordelijk voor de monitoring, het beheer en onderhoud van de installaties.

Anne Jonkers, Commercial Lead Sungevity:
“We kijken uit naar deze nieuwe, langdurige samenwerking met Woningbedrijf Velsen. In de samenwerking staat de ontzorging van Woningbedrijf Velsen en hun huurders centraal. Daarmee helpen we de energietransitie te versnellen en huurders te laten besparen. Een win-win voor iedereen.”

 


Tijd voor een kopje koffie op zonnestroom? Neem hier contact met ons op.

Tijd voor een kopje koffie?

Ben je werkzaam bij een woningcorporatie en wil je kennismaken?

Neem contact op met onze expert