Terug naar Blog

Slim samenwerken voor een duurzame toekomst

Met meer dan 15 jaar werkervaring bij ENGIE en ruime expertise in het internationale energielandschap, weet onze CEO Isabella Nameche als geen ander dat verduurzaming geen soloshow is, maar dat je moet samenwerken om écht stappen te zetten in de energietransitie.

Sungevity x ENGIE: slim samenwerken voor een duurzame toekomst

De ENGIE-familie

Sinds 2016 is Sungevity onderdeel van ENGIE, een wereldwijd opererend bedrijf in klimaatvriendelijke energie en diensten. ENGIE is vastbesloten om de overgang naar een klimaatneutrale wereld te versnellen door het bevorderen van energiebesparing en milieuvriendelijke oplossingen. Denk hierbij aan oplossingen zoals batterijen, warmtepompen, laadpalen en energiebeheersystemen voor woningen. “Voordat ik bij Sungevity aan de slag ging, heb ik voor ENGIE verschillende opdrachten gedaan bij andere dochterondernemingen, zoals bijvoorbeeld 50five, een bedrijf dat zich buigt over laadoplossingen voor elektrische auto’s. Zo heb ik een hoop geleerd over het energielandschap. “In 2021 kreeg ik de kans om hetzelfde te doen voor Sungevity, en die kans heb ik meteen gegrepen”, vertelt Isabella.

 

De rol van zonnestroom in de gedecentraliseerde energiemarkt

“De energiemarkt is in razend tempo aan het veranderen, en daarmee verandert ook het bedrijfsmodel van energiebedrijven en alle andere spelers in het energielandschap”, legt Isabella uit. Er wordt steeds meer energie opgewekt door gedecentraliseerde bronnen zoals zonnepanelen of windmolens. In Nederland produceren we zelfs zoveel zonnestroom dat we in de wereldwijde top 3 staan wat betreft het aandeel zonne-energie in onze energiemix. En dat zal alleen maar verder toenemen: zonne-energie speelt een hoofdrol in het energielandschap van de toekomst.

“Om in te spelen op de decentralisatie van de energiemarkt en goed voorbereid te zijn op de CO2-arme energiemix van de toekomst, werkt ENGIE samen met bedrijven zoals Sungevity. Samen willen we zorgen voor het effectief verbinden, organiseren en integreren van duurzame energiebronnen, en zo een toekomstbestendig en goed samenwerkend energielandschap creëren”, aldus Isabella.

 

Slimme combinaties voor toekomstbestendige woningen

“Het hebben van een moederbedrijf zoals ENGIE heeft een aantal belangrijke voordelen. ENGIE biedt Sungevity continuïteit, expertise vanuit verschillende hoeken én een groot netwerk. Zo kan Sungevity bijvoorbeeld gemakkelijk samenwerken en kennis uitwisselen met andere dochterbedrijven uit de ENGIE Groep die ook groene technologieën aanbieden. Hierdoor kunnen we steeds beter als volwaardige verduurzamingspartner optreden voor onze klanten”, vertelt Isabella. “Wij kunnen zo bijvoorbeeld met woningcorporaties en vastgoedpartijen meedenken over de combinatie van zonnepanelen met batterijen, laadpalen en/of warmtepompen. Ons uiteindelijke doel is om een goed geïntegreerd energie-ecosysteem neer te zetten waarin alle componenten via slimme technologieën met elkaar verbonden zijn.”

 

 “Ons doel is om een geïntegreerd energie-ecosysteem neer te zetten waarin alle componenten met elkaar verbonden zijn”


Benieuwd wat de verduurzamingsmogelijkheden zijn voor jouw project? Neem contact op met ons.