Sungevity respecteert je privacy. Deze website maakt enkel gebruik van noodzakelijke, functionele en anonieme statistieken cookies voor het goed functioneren van de website. Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring. Dit bericht verdwijnt zodra je op 'OK' hebt geklikt.
OK

Zonnepanelen Eindhoven

Ook voor zonnepanelen in Eindhoven kunt u bij Sungevity terecht. Door het landelijke netwerk van gecertificeerde installateurs kan Sungevity u in Noord-Brabant voorzien van zonnepanelen. Ook in Eindhoven heeft Sungevity reeds een aantal installaties naar volle tevredenheid van de klanten voltooid. In de Gebr. van Doornestraat zijn zelfs vier huishoudens gezamenlijk via Sungevity overgestapt op zonnestroom!

Welke informatie is voor u belangrijk wanneer u in Eindhoven woont en over wilt stappen op zonnepanelen?

Subsidie zonnepanelen Eindhoven

Sinds augustus 2013 is de pot van de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen leeg. Naar alle verwachting is de landelijke overheid niet van plan om deze regeling nieuw leven in te blazen. Op dit moment zijn er dan ook geen subsidieregelingen voor zonnepanelen in Eindhoven. Via de site energiesubsidiewijzer.nl kunt u controleren of er subsidies worden verstrekt voor duurzame maatregelen in uw gemeente.

Hoewel er momenteel geen subsidie is, is een overstap naar zonne-energie nog nooit zo aantrekkelijk geweest. De gemeente Eindhoven stimuleert ook haar woningbezitters om de overstap naar zonnestroom te maken. Dit doet zij door een duurzaamheidslening aan te bieden tegen een laag tarief.

Duurzaamheidslening Eindhoven

Wanneer u zonnepanelen wilt kopen, kunt u ervoor kiezen dit te financieren via een ‘groene’ lening met een gunstig rentetarief. Hierdoor is het niet nodig om het volledige investeringsbedrag direct zelf klaar te hebben liggen, maar kunt u de investering uitspreiden over een looptijd van maximaal 15 jaar. U kunt de lening afsluiten tegen een tarief van slechts 2% rente. Dit is vele malen lager dan het afsluiten van een dergelijke (groen)lening bij een conventionele marktpartij.

U begint hierdoor direct te besparen, omdat de kosten van de lening lager zijn dan de besparingen op uw energierekening. Deze besparing op uw maandlasten is ook nog eens goed voor het milieu. Na de looptijd van de lening kunt u nog jaren blijven genieten van uw zonnestroomsysteem, omdat de zonnepanelen een levensduur hebben van minimaal 25 jaar.

De gemeente Eindhoven maakt deze duurzaamheidslening mogelijk in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Komt u in aanmerking?

Aan deze duurzaamheidslening van de gemeente Eindhoven is een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet u woningeigenaar zijn van een bestaande woning in de gemeente Eindhoven. Nieuwbouwwoningen komen daardoor helaas niet in aanmerking voor een duurzaamheidslening. Wanneer uw woning een WOZ-waarde heeft die hoger ligt dan € 500.000,- komt u niet in aanmerking voor een duurzaamheidslening. De aanvraag dient minimaal 6 weken voor aanvang van de installatie ingediend te zijn. Tot slot dient de installatie door een installateur als bijvoorbeeld Sungevity uitgevoerd te worden.

Verlaagd btw-tarief

Tot 1 januari 2015 profiteert u van het verlaagde btw-tarief op de diensten die wij leveren. Sinds 1 maart 2013 is het btw-tarief voor het installeren van zonnepanelen tijdelijk verlaagd om de bouwsector een impuls te geven. Hierdoor is het huidige btw-tarief op de installatie van zonnepanelen slechts 6% in plaats van 21%.

Teruggave btw

Wanneer u zichzelf aanmerkt als btw-ondernemer, kunt u de btw over de aanschaf van uw zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit betreft vaak 10-15% van de totaalprijs, waardoor u uw terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Lees hier meer over het btw-voordeel. Sungevity heeft een samenwerking met MTH Accountants zodat u in de administratieve handelingen volledig kan worden ontzorgd.

Waarom Sungevity?

Voor een indicatie van de mogelijkheden voor uw woning kunt u hier uw gratis iQuote aanvragen. Sungevity vindt het belangrijk dat u de juiste informatie krijgt zodat u inhoudelijk een beslissing kan nemen of u zonnepanelen op uw woning in Eindhoven wilt laten plaatsen. Daarom berekenen we exact wat een overstap op zonne-energie voor u kan betekenen. Ook worden in de iQuote gelijk de voordelen van btw-teruggave uitgesplitst. Verder kunt u de iQuote gebruiken voor uw aanvraag voor de duurzaamheidslening.

Sungevity onderscheidt zich onder andere in de productiegarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie. Zo bent u ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven.

Benieuwd naar wat zonnepanelen in uw situatie kunnen betekenen? Onze adviseurs van Sungevity kunnen u haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen in Eindhoven. Vraag nu uw iQuote aan voor een vrijblijvend advies!

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Breda
Zonnepanelen Tilburg

Ontdek wat u kunt besparen.