Zonnepanelen Eindhoven

Ook voor zonnepanelen in Eindhoven kun je bij Sungevity terecht. Door het landelijke netwerk van gecertificeerde installateurs kan Sungevity je in Noord-Brabant voorzien van zonnepanelen. Ook in Eindhoven heeft Sungevity reeds een aantal installaties naar volle tevredenheid van de klanten voltooid. In de Gebr. van Doornestraat zijn zelfs vier huishoudens gezamenlijk via Sungevity overgestapt op zonnestroom!

Welke informatie is voor jou belangrijk wanneer je in Eindhoven woont en over wilt stappen op zonnepanelen?

Subsidie zonnepanelen Eindhoven

Sinds augustus 2013 is de pot van de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen leeg. Naar alle verwachting is de landelijke overheid niet van plan om deze regeling nieuw leven in te blazen. Op dit moment zijn er dan ook geen subsidieregelingen voor zonnepanelen in Eindhoven. Via de site energiesubsidiewijzer.nl kun je controleren of er subsidies worden verstrekt voor duurzame maatregelen in je gemeente.

Hoewel er momenteel geen subsidie is, is een overstap naar zonne-energie nog nooit zo aantrekkelijk geweest. De gemeente Eindhoven stimuleert ook haar woningbezitters om de overstap naar zonnestroom te maken. Dit doet zij door een duurzaamheidslening aan te bieden tegen een laag tarief.

Duurzaamheidslening Eindhoven

Wanneer je zonnepanelen wilt kopen, kun je ervoor kiezen dit te financieren via een ‘groene’ lening met een gunstig rentetarief. Hierdoor is het niet nodig om het volledige investeringsbedrag direct zelf klaar te hebben liggen, maar kun je de investering uitspreiden over een looptijd van maximaal 15 jaar. Je kunt de lening afsluiten tegen een tarief van slechts 2% rente. Dit is vele malen lager dan het afsluiten van een dergelijke (groen)lening bij een conventionele marktpartij.

Je begint hierdoor direct te besparen, omdat de kosten van de lening lager zijn dan de besparingen op je energierekening. Deze besparing op je maandlasten is ook nog eens goed voor het milieu. Na de looptijd van de lening kun je nog jaren blijven genieten van jouw zonnestroomsysteem, omdat de zonnepanelen een levensduur hebben van minimaal 25 jaar.

De gemeente Eindhoven maakt deze duurzaamheidslening mogelijk in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Kom jij in aanmerking?

Aan deze duurzaamheidslening van de gemeente Eindhoven is een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet je woningeigenaar zijn van een bestaande woning in de gemeente Eindhoven. Nieuwbouwwoningen komen daardoor helaas niet in aanmerking voor een duurzaamheidslening. Wanneer je woning een WOZ-waarde heeft die hoger ligt dan € 500.000,- kom je niet in aanmerking voor een duurzaamheidslening. De aanvraag dient minimaal 6 weken voor aanvang van de installatie ingediend te zijn. Tot slot dient de installatie door een installateur als bijvoorbeeld Sungevity uitgevoerd te worden.

Verlaagd btw-tarief

Tot 1 januari 2015 profiteer jij van het verlaagde btw-tarief op de diensten die wij leveren. Sinds 1 maart 2013 is het btw-tarief voor het installeren van zonnepanelen tijdelijk verlaagd om de bouwsector een impuls te geven. Hierdoor is het huidige btw-tarief op de installatie van zonnepanelen slechts 6% in plaats van 21%.

Teruggave btw

Wanneer jij jezelf aanmerkt als btw-ondernemer, kun je de btw over de aanschaf van je zonnesysteem volledig terugvorderen. Dit betreft vaak 10-15% van de totaalprijs, waardoor jij je terugverdientermijn aanzienlijk verkort. Lees hier meer over het btw-voordeel. Sungevity heeft een samenwerking met MTH Accountants zodat je in de administratieve handelingen volledig kan worden ontzorgd.

Waarom Sungevity?

Voor een indicatie van de mogelijkheden voor je woning kun je hier jouw gratis iQuote aanvragen. Sungevity vindt het belangrijk dat jij de juiste informatie krijgt zodat je inhoudelijk een beslissing kan nemen of je zonnepanelen op jouw woning in Eindhoven wilt laten plaatsen. Daarom berekenen we exact wat een overstap op zonne-energie voor jouw kan betekenen. Ook worden in de iQuote gelijk de voordelen van btw-teruggave uitgesplitst. Verder kun je de iQuote gebruiken voor je aanvraag voor de duurzaamheidslening.

Sungevity onderscheidt zich onder andere in de productiegarantie. Wij noemen dat onze SunSure garantie. Zo ben je ervan verzekerd dat wij waarmaken wat we beloven.

Benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw situatie kunnen betekenen? Onze adviseurs van Sungevity kunnen je haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen in Eindhoven. Vraag nu je iQuote aan voor een vrijblijvend advies!

Meer informatie over de regio

Zonnepanelen Breda
Zonnepanelen Tilburg

Ontdek hoeveel je kan besparen