Sungevity respecteert je privacy. Deze website maakt enkel gebruik van noodzakelijke, functionele en anonieme statistieken cookies voor het goed functioneren van de website. Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring. Dit bericht verdwijnt zodra je op 'OK' hebt geklikt.
OK
Alle vragen voor u beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek, uw dak.

Sungevity: kies de juiste zonnepanelenleverancier

In Nederland hebben we veel zonnepanelenleveranciers, wat is uw keuze?


Aanbieders van zonnepanelen in Nederland

Met de groeiende belangstelling voor zonnestroom is ook de hoeveelheid aanbieders enorm toegenomen. Inmiddels kunt u kiezen uit meer dan 1.000 partijen. De markt is nog relatief onvolwassen door de snelle ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt en - zoals u zult begrijpen - zeer concurrerend. Als gevolg hiervan worden er veel tegenstrijdigheden gecommuniceerd, zowel op het internet als direct naar de klanten toe. Partijen willen zich allemaal onderscheiden en schromen soms niet om bepaalde informatie in hun voordeel te vertalen. Het gevaar hiervan is dat consumenten op basis van de verkeerde gegevens een beslissing nemen over hun investering in zonnestroom. Een zonnepanelen installateur weet ook niet altijd hoe u het beste geholpen bent.

Een keuze voor juiste leverancier kan bepaald worden op basis van één of meerdere van de volgende aspecten:

1. Goede prijsstelling 
Let erop dat de genoemde prijs van zonnepanelen een totaalprijs is en dat u later niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Eventuele meerkosten moeten op voorhand benoemd zijn. Wanneer u prijzen gaat vergelijken kijk dan naar de Wattpiek-prijs (€/Wp). Dit geeft namelijk de verhouding weer tussen het geleverde vermogen en hoeveel u ervoor betaalt.

2. De juiste producten 
De kwaliteit van zonnepanelen is van groot belang. Maar ook de juiste omvormer en andere materialen zullen de werking van uw systeem bepalen. Let erop dat u bijvoorbeeld monitoring meegeleverd krijgt en dat de producten aansluiten bij uw dak en situatie. Uw adviseur kan u hierover meer vertellen.

3. Goede garanties en geboden zekerheid
Garanties zijn voor groot belang. Er kan altijd iets mis gaan, maar dat mag niet ten koste gaan van de waarde van uw zonnesysteem en de productie ervan. Let daarom goed op de juiste productgaranties van zowel zonnepanelen als omvormer. Let daarnaast ook op de installatiegarantie die garandeert dat uw systeem naar behoren functioneert. De vermogensgarantie bepaalt de beperkte afname van de productie van uw zonnestroomsysteem over tijd. Sommige aanbieders bieden ook nog een productiegarantie, die garandeert dat de voorspelde opbrengst van uw zonnesysteem ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Daarnaast wilt u natuurlijk de zekerheid dat uw leverancier u op de lange termijn kan ondersteunen. Zorg daarom dat u weet of een aanbieder zijn financiën op orde heeft, de juiste verzekeringen heeft afgesloten en een duurzame bedrijfsvoering kent. Houd bij de aanschaf van zonnepanelen rekening met de langere termijn. U zal de komende jaren zonnestroom gaan produceren en u wenst een partij die u daarbij in de toekomst kan ondersteunen wanneer gewenst. Op een goede leverancier kunt u vertrouwen, ook als er over 10 of 20 jaar iets mis is.

4. Volledige service en snelle levertijd 
Op voorhand zal de prijsstelling volledig moeten zijn, zodat u weet wat u kunt verwachten. Passende garanties en overige afspraken zorgen ervoor dat u met een gerust hart kunt investeren. Wanneer u de investering doet, wilt u uiteraard niet te lang hoeven wachten tot u daadwerkelijk begint met besparen. Let dus goed op de levertijd van uw zonnesysteem. U merkt tijdens uw oriëntatie meestal direct of een aanbieder service hoog in het vaandel heeft staan. Helpen zij u op voorhand niet goed, dan is het nog maar de vraag of u wel op deze partij kunt vertrouwen als de nood hoog is. Een aanbieder van zonnepanelen moet servicegericht zijn om uw overstap vlekkeloos te laten verlopen.

5. Een passend bedrijfsprofiel 
Wilt u veel risico nemen bij de goedkoopste aanbieder van de markt, dan hoeft u enkel op prijs te selecteren. En als u een installateur in de buurt wil hebben, kan dat ook. Maar als u meer ondersteuning en zekerheid wenst, dan wilt u ook vast weten op wat voor wijze uw aanbieder in de maatschappij staat en wat hun doelen voor de toekomst zijn. We vertellen u graag wat meer over Sungevity, zodat u alvast een indruk krijgt.


Sungevity als uw zonnepanelenleverancier

Sungevity versnelt met haar klanten de Rooftop Revolution! Sungevity onderscheidt zich als aanbieder van zonnepanelen met een persoonlijk zonne-advies: een advies op maat én goede garanties. We ambiëren een duurzame klantrelatie en maatschappij. Onze missie is om zoveel mogelijk zonnepanelen te laten schitteren op Nederlandse daken. We gaan voor de lange termijn en willen een volwassen duurzame markt opbouwen. Sungevity beoogt de Rooftop Revolution te versnellen!

Sungevity is een Social Enterprise. Een Social Enterprise is een onderneming die de maatschappelijke missie van hun bedrijf voorop stelt en waarvoor geld verdienen van secundair belang is. We zijn meerdere samenwerkingsverbanden aangegaan met sociaal-maatschappelijke organisaties als het Dovenschap en de Vogelbescherming. In 2013 startte Sungevity samen met Stichting Urgenda het online platform 'Doneer de Zon'. Middels crowdfunding kan men bijdragen aan een zonnesysteem voor bijvoorbeeld de buurtschool, een goed doel of een sportclub. Samen sparen voor zonnepanelen is leuker en gaat sneller; samen zijn we sneller duurzaam! Inmiddels heeft Sungevity tegen kostprijs al meerdere zonnesystemen geïnstalleerd op scholen én op het hoofdkantoor van D66!

Sungevity helpt u graag verder om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van zonnestroom voor uw situatie.

Ontdek wat u kunt besparen.