Terug naar FAQ

Kunnen zonnepanelen tegen hagel of harde wind?

Een zonnesysteem is zo ontworpen dat ze onder alle gangbare Nederlandse weersomstandigheden veilig en goed functioneert. Onze zonnepanelen zijn uitgebreid getest en bestand tegen hagel, sneeuw, ijzel, harde regen en stevige wind.

Een zonnepaneel moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De zonnepanelen van Sungevity voldoen aan de IEC/EN 61215 norm. Er worden verschillende tests uitgevoerd om te waarborgen dat een zonnepaneel over zijn gehele levensduur voldoet aan alle eisen. In deze tests wordt onder andere gekeken naar de stralingseffecten, thermische belasting en mechanische belasting. Een ander onderdeel is de hagelbestendigheidstest. Hierbij worden hagelstenen met een diameter van maar liefst 50 mm op hoge snelheid afgeschoten op de zonnepanelen. De zonnepanelen van Sungevity doorstaan deze tests met glans.

Zonnepanelen worden in principe gedekt door je opstalverzekering, maar bij sommige verzekeraars moet je apart doorgeven dat je je zonnepanelen wilt meeverzekeren. Vergeet daarom niet om je zonnesysteem aan te melden bij je verzekeraar. Stel dat het zo hard waait dat er een boom op je dak valt, dan dekt je opstalverzekering de schade. Ook hagelschade wordt  door je opstalverzekering gedekt.

Ben je benieuwd hoe de kwaliteitstests voor zonnepanelen eruitzien, bekijk dan deze video van de TÜV, waar onze panelen gekwalificeerd worden.