Terug naar FAQ

Zonnepanelen op het dak van mijn VVE, kan dat?

Sungevity en haar installateurs zijn gespecialiseerd in de particuliere zonnemarkt. Daarom hebben we ervoor gekozen flatgebouwen en appartementencomplexen niet mee te nemen in onze aanvragen. Maak jij deel uit van een VVE maar woon jij niet in een appartement of flatgebouw? Dan kunnen wij jou wellicht wel helpen als jouw VVE aan de volgende eisen voldoet!

Bij een VVE kunnen de zonnepanelen alleen worden aangesloten op de algemene meter

Bovendien gelden voor deze gebouwen dat er alleen zonnepanelen kunnen worden aangesloten op de algemene meter. Hiermee kan bijvoorbeeld het trappenhuis verlicht worden, maar ook de lift kan op zonne-energie op en neer gaan. Dit betekent dat het niet mogelijk is om individueel verbruik af te dekken met de zonnepanelen.

Alle leden van de VVE moeten toestemming geven voor het plaatsen van zonnepanelen

Een VVE is pas bevoegd zonnepanelen te plaatsen op het dak zodra alle leden daarmee akkoord gaan. Het is dus verstandig eerst met jouw VVE te overleggen over de eventuele plaatsing van zonnepanelen voordat je overgaat tot het opvragen van offertes.

De aanvraag voor zonnepanelen kan niet groter zijn dan 60 panelen

Onze installateurs zijn niet gespecialiseerd in installaties groter dan 60 zonnepanelen.

Het dak mag niet hoger zijn dan twaalf meter

Dit heeft te maken met de strenge veiligheidseisen die wij stellen.

Om ons beste werk af te leveren, hebben wij onszelf gecommitteerd aan de particuliere woningmarkt. VVE’s vallen daar over het algemeen buiten. Wil je toch graag door ons geholpen worden? Dan kan je altijd contact met ons opnemen!

 

Wat vond je van dit artikel?

 

 

👍

 

 

👎