Doe de dakscan

Goedkope zonnepanelen

Zonnepanelen tegen een scherpe prijs? Ja! Té goedkope panelen waarmee je uiteindelijk juist duurder uit bent? Dat wil je voorkomen. Lees hier waarom je beter niet té goedkope zonnepanelen kunt kopen.

Goedkoop is vaak duurkoop

Er is niet per se iets mis met goedkope zonnepanelen, laten we dat vooropstellen. Ook wij bieden onze zonnepanelen aan tegen een scherpe prijs. Maar, we willen niet koste wat het kost de goedkoopste zijn. Want zonnepanelen van hoge kwaliteit leveren je uiteindelijk meer op dan de goedkoopste panelen. Er is namelijk wél wat mis met zonnepanelen die zo goedkoop zijn dat de kwaliteit in het geding komt.

 

Nadelen van goedkope zonnepanelen

Een van de meest voorkomende problemen met kwalitatief slechte zonnepanelen is dat ze het beloofde vermogen niet halen. Verder gaan kwalitatief slechte panelen sneller stuk. De kwaliteit van zonnepanelen hangt onder andere af van de gebruikte grondstoffen en materialen. De zonnecellen, die licht omzetten in elektriciteit, worden gemaakt van silicium. Hoe zuiverder het silicium, hoe minder degradatie. Een paneel van erg zuiver silicium zal dus beter blijven presteren.

Ook de afwerking van de zonnepanelen heeft invloed op de kwaliteit. Zo worden goedkope panelen bijvoorbeeld sneller gelamineerd om de productieprijs te drukken. Hierdoor kunnen er luchtbelletjes tussen de lagen van het zonnepaneel blijven zitten of kan er vocht in het paneel komen. Dit zorgt in het beste geval voor een lager rendement, en in het slechtste geval voor een kapot paneel. Kies daarom altijd voor kwaliteit.

Soorten zonnepanelen

Weten hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen?

Met de gratis dakscan weet je binnen enkele minuten wat jouw dak waard is.

Ga voor een goede prijs-kwaliteitverhouding

Let bij de aanschaf van zonnepanelen niet enkel en alleen op de prijs. Een zonnepanelenset bestaat namelijk uit meer dan alleen zonnepanelen. Ook de omvormer en andere montagematerialen moeten van goede kwaliteit zijn om een mooie opbrengst en goed rendement te halen. En wat dacht je van garanties? Want hoge garanties = zorgeloos genieten.

Hier moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen

Weten hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen?

Doe de dakscan