Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken, hoe doe je dat snel en nauwkeurig? Lees hier waar je op moet letten. Liever meteen een snelle prijsindicatie? Doe dan de gratis dakscan. 

Doe de dakscan

Ons aanbod van zonnepanelen vergelijken

Wil je ons assortiment zonnepanelen vergelijken? Hieronder vind je een handig overzicht. Ga je voor de laagste prijs, het mooiste design of de langste garantie? Het is maar net wat jij belangrijk vindt.

Kosten
Vermogen
Design
Garantie
Snelst terugverdiend
Meestgekozen
Langste garantie
Hoogste opbrengst

Koop jij ze met spaargeld of met een lening?

Wist je dat je ook de manier waarop je zonnepanelen kunt kopen, kunt vergelijken? Dat kan namelijk met eigen geld, maar ook met een lening.

Lees meer over zonnepanelen kopen

Waarop kun je zonnepanelen vergelijken?

Je kunt zonnepanelen vergelijken op:

 • Prijs
  Kijk goed wat er bij de prijs inbegrepen zit en wat niet.
 • Kwaliteit
  Keurmerken, garanties en certificaten helpen je een eind op weg.
 • Opbrengst
  Brengen de panelen voldoende op om jouw energieverbruik af te dekken?
 • Merk
  Net als in de supermarkt heb je A-merken en B-merken.

Ook kun je zonnepanelen aanbieders en verschillende offertes vergelijken. Denk hierbij aan de service die aanbieders verlenen en wat ze beloven op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en garanties.

Zonnepanelen vergelijken op prijs

De prijs is natuurlijk een belangrijke factor in je vergelijking, maar staar je er niet blind op. Zonnepanelen gaan zo’n 25 tot 30 jaar mee, en in die tijd kunnen onvoorziene reparatiekosten behoorlijk aantikken.

Als je zonnepanelen vergelijkt op prijs of terugverdientijd, kijk dan goed wat er bij de prijs inbegrepen zit. Denk bijvoorbeeld aan de omvormer, kabels en montagemateriaal, maar ook aan voorrijkosten en de installatiegarantie. Veel aanbieders geven 2 jaar installatiegarantie, wij wel 10! Dit speelt allemaal mee als je zonnepanelen vergelijkt op prijs.

Zonnepanelen vergelijken op kwaliteit

Wil je zonnepanelen vergelijken op kwaliteit? Let dan op deze vier punten:

 • De productgarantie
  Hoe langer, hoe beter. De fabrikant staat dan achter de kwaliteit van de zonnepanelen.
 • De vermogensgarantie
  Hoe minder het vermogen afneemt, hoe beter de kwaliteit van de zonnepanelen. Lineaire afname is voordeliger dan een trapsgewijze afname van het vermogen.
 • Het design
  Je hebt blauwe panelen (niet bij ons verkrijgbaar), helemaal zwarte panelen of zwarte panelen met een zilveren rand. De meeste mensen vinden helemaal zwart de meest esthetische keuze.
 • Speciale extra’s
  Sommige zonnepanelen presteren bijvoorbeeld bovengemiddeld goed als het erg bewolkt is (best fijn, in Nederland). Dit soort speciale extra’s vind je terug in de specificaties.

Zonnepanelen vergelijken op opbrengst

Zonnepanelen vergelijken op opbrengst is ook niet onbelangrijk. Een duurder paneel dat meer opwekt kan zichzelf misschien ook sneller terugverdienen. De opbrengst van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wp (wattpiek). Je ziet dit cijfer soms al terug in de naam van het paneel, anders staat de opbrengst altijd in de specificaties.

Merken zonnepanelen vergelijken

Voor de looks hoef je verschillende merken van zonnepanelen niet met elkaar te vergelijken. Als ze eenmaal op het dak liggen, zie je het verschil niet. Toch is merken zonnepanelen vergelijken een goed idee.

Helaas komen zaken als uitbuiting, kinderarbeid en milieuvervuiling nog in de zonnepaneelfabrieken voor. Wij willen hier op geen enkele manier aan bijdragen. Sungevity koopt alleen zonnepanelen in van merken die goed omgaan met hun personeel en hun negatieve impact op het milieu tot een minimum beperken.

Hoe wij merken zonnepanelen hierop vergelijken? We gebruiken de Solar Scorecard, die merken van zonnepanelen vergelijkt en rankt op het gebied van milieu- en sociale impact. Staat een merk in de top van deze ranglijst, dan werken we graag samen. Doet een merk niet mee, dan vragen we om certificering. Als die er niet is, gaat de samenwerking niet door. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons Impact Report.

Aanbieders vergelijken zonnepanelen

Ben jij aanbieders aan het vergelijken? Slim, want zonnepanelen zijn een behoorlijke aankoop, dus het is belangrijk dat je de aanbieder vertrouwt. Hier kun je aanbieders van zonnepanelen op vergelijken:

 • De garanties
  Hoe lang kun je bij ze terecht voor eventuele reparatie, vervanging of niet-goed-geld-terug? En hoe zit het met de kleine lettertjes? Bij Sungevity doen we niet moeilijk over zaken als voorrijkosten. Gratis reparatie is dus ook echt gratis. Daarnaast zijn we zo zeker van de opbrengst die we je beloven, dat we je die ook gewoon garanderen – ook als je systeem minder opbrengt dan we dachten. Lees meer over onze garanties.
 • De offerte
  Hoe helder en volledig is deze? Gebruik deze checklist om aanbieders van zonnepanelen hierop te vergelijken.
 • Het adviesgesprek
  Word je persoonlijk te woord gestaan? Neemt de zonne-adviseur de tijd om al jouw vragen te beantwoorden? Vraagt hij of zij ook naar jouw wensen en toekomstplannen om zo een realistische inschatting te kunnen maken van jouw (toekomstige) verbruik? Bij Sungevity is het antwoord op al deze vragen een volmondig ja!

Gratis en vrijblijvend advies

Ons adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Plan er direct een in wanneer het jou uitkomt.

Plan adviesgesprek in

Zonnepanelen offertes vergelijken

Als je alles hebt vergeleken, wordt het tijd om zonnepanelen offertes te vergelijken. Let op de volgende zaken:

 • Vermogensberekening
  Om offertes van zonnepanelen eerlijk te kunnen vergelijken, moet je altijd dezelfde verhoudingen (kWh per Wp) met elkaar vergelijken. Je berekent de verwachte kWh-opbrengst als volgt: vermogen per paneel (Wp) * aantal panelen * performance ratio = verwachte kWh.
 • Salderingsregeling
  Is de afbouw van de salderingsregeling verrekend in je offerte? Zo niet, dan geeft de offerte waarschijnlijk een te rooskleurig beeld. Sungevity is de eerste (en voor zover wij weten enige) die de salderingsregeling doorberekent in jouw offerte.
 • Veiligheid
  Vergelijk zonnepanelen offertes op veiligheid. Let op dat je geen aanbiedingen accepteert van partijen die vlak langs de randen van je dak, dakraam, schoorsteen of dakkapel panelen willen leggen. Elke producent hanteert duidelijke veiligheidsmarges, en de verzekering zal eventuele schade niet dekken als deze marges niet zijn nageleefd. Kijk ook naar de kwaliteit van installateurs. Om veiligheid te garanderen, werkt Sungevity enkel met gecertificeerde installateurs.

Vrijblijvend advies?

Plan een afspraak in