Doe de dakscan

Veilige installatie

Sungevity werkt samen met de beste lokale installateurs en controleert streng op kwaliteit en veiligheid. Daarmee voorkomen we problemen voor, tijdens en na installatie.

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in

Veiligheid staat voorop

Sungevity hecht waarde aan lokale werkgelegenheid en werkt daarom samen met lokale installateurs die met ons een partnerschap aangaan. Om zeker te zijn dat onze installateurs 100% veilig en kwalitatief hoogwaardig werken, neemt Sungevity de nodige maatregelen:

  • We werken alleen met gecertificeerde installateurs en zijn zelf ook Zonnekeur-gecertificeerd.
  • De kwaliteits- en veiligheidseisen liggen vast in ons installatiehandboek, waarmee al onze installatiepartners werken.
  • Onze installateurs worden onaangekondigd gecontroleerd door ons of een onafhankelijke partij. We letten op veiligheid, gezondheid, klantvriendelijkheid en technische zaken.
  • Wij verbeteren niet alleen continu de veiligheid van installaties binnen ons eigen bedrijf, maar lobbyen ook actief voor strengere veiligheidseisen vanuit de overheid (zie NRC opinieartikel “Op het dak ligt een probleem”).

Veiligheid omtrent Covid-19

Onze installatiepartners volgen de richtlijnen van het RIVM. Op deze manier kunnen ze met aanpassingen ook blijven installeren in tijden van corona. In geval van klachten (bij de installateurs of bij de huurder) wordt installatie uiteraard uitgesteld.

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in

Planning en praktische zaken

Na opdrachtverstrekking hebben wij zo’n drie maanden voorbereiding nodig voor inkoop en planning. We kunnen de installaties samen laten vallen met gepland onderhoud, zoals dakwerkzaamheden, voor een woonblok of complex. Sungevity kan het installatieproces van de zonnepanelen afstemmen met aannemers. Zo ondervindt de huurder minimale overlast en maken we maximaal gebruik van al bestaande infrastructuur, zoals steigerwerk of vergunningen. Blije huurders, dat is waar we het voor doen. 

Lees meer over blije huurders

Met onze productiemeters en monitoringsportaal controleren we of zonnesystemen na installatie goed blijven functioneren. Problemen lossen we proactief op en de gemiste opbrengst wordt vergoed. 

Lees meer over monitoring