Terug naar Blog

Samenwerking Sungevity & Van Alckmaer succesvol van start

vanAlckmaer samenwerking zonnepanelen

Zonnig nieuws zo in de eerste weken van de lente: de eerste zonnepanelen liggen! Woningcorporatie Van Alckmaer is in maart begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op de eerste 225 eengezinswoningen die gepland staan voor 2021.

De woningen aan de Uitenboschstraat in Alkmaar hebben een speciale betekenis voor Van Alckmaer. De in 1912 gebouwde huizen vormen het eerste blokje sociale woningbouw en zijn de allereerste huurwoningen van Van Alckmaer. Van Alckmaer en Sungevity slaan de handen ineen om huurwoningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen.

 

Visie op de samenwerking: op naar een duurzame woningmarkt

Van Alckmaer wil de woonlasten voor huurders laag houden en zich inzetten voor prettige en levensloopbestendige woonwijken. Hierbij is verduurzaming een belangrijk onderwerp. Samen met gemeente Alkmaar en andere woningcorporaties is het akkoord ‘Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024’ ontstaan. Het doel van dit akkoord is om met concrete maatregelen de CO2-uitstoot te reduceren en onze planeet te behouden voor de toekomst.

Dit doel kan onder andere bereikt worden door energie te besparen én duurzame energie op te wekken. Van Alckmaer heeft een CO2-routekaart ontwikkeld, waarin de maatregelen van het akkoord zijn doorvertaald naar concrete verduurzamingsstappen. Van Alckmaer loopt hiermee voorop in de verduurzaming van de bestaande woningmarkt.

Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt naar verwachting een totaal opwekvermogen van ruim 397 duizend kWh per jaar gerealiseerd. Daarmee wordt 189 duizend kilo CO2-uitstoot voorkomen. Die bespaarde uitstoot staat gelijk aan de uitstoot van 4.2 jaar achter elkaar douchen!

 

Sungevity = klantgerichte aanpak

Van Alckmaer en Sungevity gaan na een geslaagde pilot-fase een langlopende samenwerking aan. Van Alckmaer heeft voor Sungevity gekozen vanwege de klantgerichte aanpak om huurders enthousiast te krijgen voor verduurzaming. Richard Hoedjes, regisseur vastgoed & duurzaamheid bij Van Alckmaer, vertelt over deze keuze: “Wij hechten belang aan een partner die met veel begrip van huurders te werk gaat en dat hebben we bij Sungevity gevonden”.

 

Noord-Holland collectief

De samenwerking betekent een verdere uitbreiding van het Noord-Holland Collectief dat Sungevity eerder met woningcorporaties Woonwaard en Pré Wonen heeft opgezet. Naast Intermaris, Elan Wonen en Parteon heeft nu ook Van Alckmaer zich aangesloten bij dit regionale collectief. Dankzij deze samenwerking profiteren de aangesloten corporaties van gunstige prijs-kwaliteitverhoudingen van alle producten, flexibele installatiemogelijkheden én huurderscampagnes op maat.

Sungevity kijkt uit naar de impact die ze samen met Van Alckmaer gaan maken!

 


Ben je werkzaam bij een woningcorporatie en wil je geheel vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met Guido Broek via guido.broek@sungevity-intl.com.