Terug naar Blog

Sungevity voorziet 1000ste huurwoning Woonwaard van zonnepanelen

In 2019 startte woningcorporatie Woonwaard een samenwerking met Sungevity met als doel huurwoningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen. Een kleine 2 jaar later bereikten we een mooie mijlpaal: 1000 huurwoningen van Woonwaard met zonnepanelen van Sungevity. Dat moet gevierd worden!

Sungevity voorziet 1000ste huurwoning Woonwaard van zonnepanelen

Huurders in het zonnetje

Het is duidelijk dat de huurders van Woonwaard goed gebruik maken van het aanbod dat ze van Sungevity en Woonwaard hebben ontvangen. Om dit succes te vieren zijn de bewoners van de 1000ste huurwoning persoonlijk in het zonnetje gezet door Sungevity’s oprichter Roebyem Anders en Paul Duyn, projectleider van Woonwaard.

 

Woonwaard 1000 zonnepanelensysteem

 

“Nadat we met onze buren hadden gesproken waren we om. Met z’n allen op weg naar een duurzame wereld: we kunnen allemaal ons steentje bijdragen en dit is een hele goede manier om dat te doen. Ook de installatie ging heel soepel, allemaal heel professioneel.” vertelt de familie Haddad.

 

Impact van de samenwerking tussen Sungevity & Woonwaard

Zonnepanelen zijn steeds populairder bij woningcorporaties en hun huurders. Woonwaard is de vijfde woningcorporatie die gestart is met het plaatsen van zonnepanelen van Sungevity. Gezamenlijk hebben Sungevity en Woonwaard al veel impact gemaakt. De cijfers op een rijtje:

  • 1000 daken voorzien van zonnepanelen leveren gemiddeld 1766454 kWh op.
  • Samen zorgen de huurders van Woonwaard ervoor dat er zo’n 839 ton CO2 minder wordt uitgestoten.
  • Deze hoeveelheid CO2 staat gelijk aan de uitstoot van 18.8 jaar achter elkaar douchen!

 

“Nadat we met onze buren hadden gesproken waren we om. Met z’n allen op weg naar een duurzame wereld!”

 

Win-win

Het plaatsen van zonnepanelen zorgt voor een win-win situatie: zonnepanelen dragen bij aan duurzaamheidsdoelstellingen én verlagen de woonlasten voor huurders van woningcorporaties. Woonwaard vindt het belangrijk dat huurders erop vooruit gaan, daarom is de besparing op de energiekosten altijd hoger dan de maandelijkse bijdrage voor de zonnepanelen. Sungevity berekent van tevoren nauwkeurig hoeveel de huurders jaarlijks gaan besparen op hun energierekening.

Wij kijken uit naar de voortzetting van deze succesvolle samenwerking. Op naar de 2000!


Bent u werkzaam bij een woningcorporatie en wilt u kennismaken? Neem dan contact op met Guido Broek via guido.broek@sungevity-intl.com