Terug naar Blog

​Elan Wonen en Sungevity gaan samenwerken

Groepsfoto 2 Sungevity Elan Wonen

Sungevity gaat Elan Wonen helpen verduurzamen. Vanaf 1 september 2019 zal Sungevity zonnepanelen gaan plaatsen op eengezinswoningen van Elan Wonen. Hiermee zet Elan Wonen samen met haar huurders een grote stap richting het structureel verlagen van de woonlasten via zonne-energie. Uniek is dat het initiatief hiervoor bij de huurders zelf ligt.

 

Samen werken aan een zonnige toekomst

Sungevity wordt voor de komende drie jaar contractpartner van Elan Wonen voor het leveren van zonnepanelen. Afgelopen dinsdag tekenden Roebyem Anders van Sungevity en Chris Schaapman van Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst. Het doel is om in deze periode 6000 zonnepanelen te plaatsen.

 

“Groene energie is goed voor het milieu én voor de energierekening van de huurders”

 

Wat levert zonnestroom op?

Elan Wonen: “Groene energie is goed voor het milieu én voor de huurders van Elan Wonen. Zij zien de besparing maandelijks terug op de energierekening.” Elan Wonen betaalt en regelt de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen. De huurder betaalt maandelijks een vergoeding in de servicekosten. Dat bedrag is altijd lager dan het bedrag dat nu wordt betaald aan de energieleverancier: de huurders gaan er dus altijd op vooruit.

 

De plannen van Elan Wonen

Woningen met een goede zonligging komen in aanmerking voor zonnepanelen. Bewoners van deze woningen ontvangen vanzelf bericht. Zij krijgen informatie thuisgestuurd over hoeveel zonnepanelen er op de woning passen en welke energiebesparing dat oplevert. Huurders die geen brief ontvangen wonen in een woning waarvan het dak helaas niet geschikt is om een woonlastenbesparing te realiseren met zonnepanelen.


Gepubliceerd op 2 augustus 2019