Terug naar Blog

Op de koffie bij een blije huurder van Woonwaard met zonnepanelen van Sungevity

Woonwaard en Sungevity gingen op de koffie bij mevrouw Pahomova, die sinds eind juli zes zonnepanelen op haar dak heeft liggen. Het dak van deze enthousiaste bewoner was onderdeel van een pilot van Woonwaard en Sungevity, en dient nu als startsein voor de uitrol van zonnepanelen op de rest van de geschikte daken van deze woningcorporatie.

foto dak blije klant woonwaard

Woningcorporatie Woonwaard kijkt per wijk welke daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Mevrouw Pahomova: “Ik zag overal al veel zonnepanelen liggen, maar ik had niet gedacht dat het bij mij ook zou kunnen. Als alleenstaande bewoner kan je bepaalde zaken niet alleen en dat dit nu allemaal geregeld wordt door Woonwaard, is erg fijn. Ik had niet verwacht dat ze het zo snel konden regelen, echt ideaal. In de buurt hoor ik ook veel goede reacties.”

 

“Toen ik het aanbod accepteerde, was het heel snel geregeld!”

 

“Nadat ik het aanbod geaccepteerd had, was alles heel snel geregeld. De installateurs van Sungevity werkten netjes en snel. Drie mensen legden de panelen op het dak en twee collega’s installeerden binnen alles. De buitenkant was al binnen anderhalf uur klaar en het binnenwerk duurde een ochtend. Ik vind het erg mooi geworden.”

De komende drie jaar zal Sungevity nog zo’n 6000 zonnepanelen installeren op daken van Woonwaard. Woonwaard schaft de zonnepanelen aan en onderhoudt ze. De bewoners betalen daarvoor een klein bedrag, maar tegelijkertijd zullen de energiekosten dankzij de zelfopgewekte energie omlaag gaan. Daardoor zullen de totale woonlasten gelijk blijven of zelfs dalen.

Mevrouw Pahomova: “Momenteel zitten de panelen er nog te kort op om te zien hoeveel ik bespaar, maar ik ga het zeker goed in de gaten houden. Ik ben erg benieuwd!”


Gepubliceerd op 30 augustus 2019.

Lees meer over huurderscommunicatie

De sleutel tot succesvol verduurzamen ligt uiteindelijk bij de huurders. Hoe stimuleer je huurders tot duurzaam gedrag? Onze ervaringen en onderzoeksresultaten bundelden we in een whitepaper.

Download de whitepaper hier