Doe de dakscan

Blije huurders

Met een persoonlijke aanpak op maat lukt het ons keer op keer om 50 tot 100 procent van de huurders mee te krijgen. Waarom dit zo belangrijk is en hoe wij dat doen? Dat lees je in onze whitepaper.

Download de whitepaper hier

Iedere huurder zijn eigen route! Als onze ervaring ons iets geleerd heeft, is het dat er geen ‘one size fits all‘ bestaat. Per project creëren wij communicatie op maat, waarbij we de volgende stappen kunnen nemen.

  • We gaan de wijk in, om de huurders te leren kennen.
  • We werken met ambassadeurs en een modelwoning, om zonnestroom te laten leven en tastbaar te maken.
  • We organiseren Open Dak dagen, waarbij huurders alle vragen kunnen stellen en persoonlijke aandacht krijgen. Bekijk hier de video. (In coronatijd is dit telefonisch en virtueel.)
  • Bewoners krijgen persoonlijk advies, bijvoorbeeld via informatiepunten in mutatiewoningen, belrondes, of tijdens huis-aan-huisbezoeken.
  • We organiseren een tweedekansronde. Daarmee krijgen we een groot deel van de meer afwachtende huurders alsnog mee.

Kortom, uiteindelijk begint een geslaagde energietransitie bij de mensen thuis. Daarom heeft duurzame gedragsverandering hoge prioriteit.

Lees hier al onze bevindingen rondom dit thema

Dit zeggen de huurders zelf

Marlies, Wonen Midden Delfland

marlies blije klant zonnepanelen

“In het begin was ik wantrouwig en dacht ik: er zitten vast haken en ogen aan. Maar dat is niet zo. Juist als huurder is het makkelijk, omdat het in je servicekosten wordt verwerkt. Én je merkt het meteen op je energierekening.”

Meneer Ruigrok, Mozaïek Wonen

Meneer Ruigrok huurdak zonnepanelen

“Ik ben dik tevreden over het plaatsen van de zonnepanelen. Er waren geen problemen. De werklui waren vriendelijk en hebben ontzettend hard gewerkt!”

Mevrouw Smit, Trivire

Trivire testimonial zonnepanelen

“De installatie ging erg vlot en de installateurs hebben alles netjes achtergelaten. In een halve dag was het gedaan.” Mevrouw Smit was de eerste huurder die ja zei bij Trivire. Daarom kreeg ze een bloemetje.

De aanknop voor verdere verduurzaming

Energie is voor veel mensen een abstract concept. Zonde, want zodra energieverbruik gaat leven, staat men veel meer open voor verdere verduurzaming. Zonnestroom brengt energie tot leven. Via ons monitoringsportaal bekijken huurders regelmatig hun opwek. Wanneer huurders hun energierekening zien dalen door hun zonnestroom, stimuleert dat om hun verbruik verder terug te dringen. Energie is tastbaar geworden!

Lees meer over monitoring
zonnepanelen monitoring sungevity vrouw tablet

Volledige ontzorging, ook na installatie

Hoewel wij de grootste zorg besteden aan communicatie en installatie, kan er weleens iets misgaan. Huurders met vragen of klachten kunnen bij onze servicemedewerkers terecht.

Lees meer over nazorg