Terug naar Blog

Intermaris en Sungevity tekenen vierjarige zonnepanelenovereenkomst

Vanaf 1 maart 2020 laat woningcorporatie Intermaris zonnepanelen plaatsen door Sungevity – een mooie stap in het toekomstbestendig maken van haar woningen. Intermaris sluit hiermee aan bij het Noord Holland Collectief; het regionale inkoopcollectief waar de corporaties Parteon, Elan Wonen, Woonwaard en Pre Wonen ook deel van uitmaken.

Intermaris en Sungevity tekenen vierjarige zonnepanelenovereenkomst

Intermaris en Sungevity slaan de handen ineen om woningen te verduurzamen en tegelijkertijd de woonlasten van huurders te verlagen.  Na een succesvolle pilot in de wijk Walakker in Purmerend tekenden Sungevity en Intermaris een vierjarige raamovereenkomst. Op dinsdag 25 februari werden de krabbels gezet door Roebyem Anders van Sungevity en bestuurder Cees Tip en directeur Wonen & Vastgoed Han Leurink van Intermaris.

 

“Samen met Sungevity kunnen we snelheid kunnen maken in het verder verduurzamen van onze woningen”

 

Cees Tip van Intermaris: “Wij hebben er veel vertrouwen in dat wij samen met Sungevity snelheid kunnen maken in het verder verduurzamen van onze woningen. Zonnepanelen leveren bovendien een directe besparing op voor de woonlasten van onze bewoner. Wat ons betreft een win-winsituatie!”.

Roebyem Anders: “Het is fantastisch om te werken met een partner als Intermaris die hele ambitieuze plannen heeft om de woonvoorraad te verduurzamen. In het pilot-project bleek dat de samenwerking op rolletjes liep, vooral omdat we naast elkaar staan om dat gezamenlijke doel te bereiken. Daarbij is er veel ruimte om van elkaar te leren en continu te verbeteren.”

 

Een persoonlijk aanbod voor de bewoners

Vanaf maart krijgen de eerste bewoners van de in totaal 800 woningen die voor 2020 op de planning staan een persoonlijke aanbieding voor het plaatsen van zonnepanelen. Zij krijgen informatie thuisgestuurd over hoeveel zonnepanelen er op de woning passen en welke energiebesparing hen dat oplevert.

Op informatiebijeenkomsten krijgen deze bewoners vervolgens een persoonlijk advies. Intermaris neemt de aanschaf van de panelen voor haar rekening en stemt met bewoners de plaatsing af. Na de installatie hebben zij inzicht in hun verbruik en zien zij de maandelijkse besparing direct terug op hun energierekening. De huurder betaalt maandelijks een bijdrage in de vorm van een huurverhoging. De totale woonlasten worden lager omdat de maandelijkse besparing op de energierekening groter is dan het bedrag dat aan extra servicekosten betaald wordt.


Gepubliceerd op 28 februari 2020.