Sungevity respecteert je privacy. Deze website maakt enkel gebruik van noodzakelijke, functionele en anonieme statistieken cookies voor het goed functioneren van de website. Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring. Dit bericht verdwijnt zodra je op 'OK' hebt geklikt.
OK

Over Sungevity Nederland

Sungevity levert sinds 2007 betaalbare zonne-energie aan consumenten thuis. Met onze unieke ontwerpsoftware - rechtstreeks afkomstig uit Silicon Valley - maken we betrouwbare ontwerpen en exacte berekeningen. Zo kunnen we onze klanten het beste adviseren. Niet zo gek dat wij als internationale aanbieder van zonnepanelen jaarlijks duizenden tevreden klanten mogen verwelkomen.

Werkwijze
De werkwijze met Remote Solar Design is eigentijds en nèt even anders. Wij maken de overstap naar zonne-energie leuk en vooral makkelijk. Met een paar klikken op de muis kunnen geïnteresseerden een zonne-advies aanvragen. Vervolgens beoordelen wij aan de hand van satellietbeelden of het mogelijk is om zonnepanelen op het dak te installeren. Zo ja, dan maken we een ontwerp voor zonnepanelen en geven dit duidelijk grafisch weer, zodat de klant weet hoe het dak er uit kan komen te zien. Ook berekenen we wat de klant bespaart. En tenslotte laten we zien hoe dit bijdraagt aan het milieu. Alles wordt duidelijk en mooi grafisch weergegeven en is eenvoudig te bekijken in Mijn Sungevity monitoring.

Waar?
Het hoofdkantoor van Sungevity International is gevestigd te Amsterdam. In Europa zijn we inmiddels actief in Nederland, België, Italië en Duitsland. Daarvanuit zullen we binnenkort ook andere Europese landen van zonnestroom voorzien.

Shining on!
Samen bouwen we wereldwijd aan een groot Sunshine Network! Sungevity is een social enterprise en draagt bij elk verkocht zonnesysteem bij aan de opleiding van vrouwelijke zonnepaneleninstallateurs in India, via Barefoot College.

Geschiedenis Sungevity Nederland 

Sungevity Nederland heette oorspronkelijk Zonline. Zonline is in 2014 overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Sungevity; de nummer 3 grootste zonne-aanbieder in de Verenigde Staten. Mede-oprichter van Sungevity Nederland Roebyem Anders stond aan de wieg van Zonline en onderhield ook vóór de verkoop altijd nauwe contacten met Sungevity in Amerika. Benieuwd naar hoe dat is gegaan? Lees dan verder. 

Het begon allemaal in Australië. Roebyem werkte daar met voormalig Sungevity CEO Andrew Birch bij BP Solar. Zij hadden als taak om op een efficiënte manier zo veel mogelijk zonnepanelen van de fabriek naar de daken van de consumenten te krijgen. Dat ging niet zo vlot als Birch het wilde. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten en samen met ondernemer Alec Guettel en oud-Greenpeace-activist Danny Kennedy richtte hij daar in 2007 Sungevity op, om zelf te werken aan de wijde verspreiding van zonnepanelen. 

Roebyem keerde iets later terug naar Nederland en in 2012 vond ze dat ook Nederland klaar was voor grootschalige zonne-energie. Samen met vier anderen richtte zij Zonline op. Dankzij een samenwerking met Sungevity US introduceerde Zonline als eerste in Nederland remote solar software en werd een voorloper in zeer nauwkeurige dakontwerpen op afstand. Het tuinhuis van Roebyem fungeerde een jaar lang als kantoor. 
Omdat een van de eerste klanten de bekende Yvonne Jasper was, presentatrice van Boer zoekt Vrouw, had Zonline meteen 2000 geïnteresseerden. Een goed begin dus!

In 2014 werd Zonline na een intensieve samenwerking overgenomen door Sungevity US en ging het verder als Sungevity Nederland. Sindsdien is het aantal werknemers meer dan verdubbeld en werd het bedrijf onder de noemer Sungevity International in meerdere Europese landen actief. Roebyem probeert de sfeer van een startup te behouden. “Er is ruimte voor gezelligheid en zelfontplooiing van de werknemers, die stuk voor stuk hart voor de zaak hebben." In 2017 werd Sungevity International gekocht door ENGIE en opereert vanuit het Europese hoofdkantoor onafhankelijk in Nederland, Belgie en Duitsland.   

Toekomstblik

Sungevity wil bijdragen aan een nieuwe norm: zonnepanelen op alle daken. Dat mensen moeten uitleggen waarom ze géén zonnestroom produceren. Daarvoor is het noodzakelijk om schaal te bereiken. Schone energie van de zon moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom werken met we zoveel mogelijk partners samen. Woningcorporaties bijvoorbeeld onder de noemer Huurdakrevolutie, zodat ook huurders van zonnestroom kunnen profiteren.

Sungevity wil niet alleen zoveel mogelijk mensen helpen overstappen op zonnestroom, maar streeft er ook naar dat mensen na gaan denken over energie en waar ze die vandaan halen. En hen helpen om de energierekening tot nul te reduceren. Dat is het ideale toekomstbeeld.

Wij zijn trots op onze missie en onze werkwijze! Ook nieuwsgierig?

Ontdek wat u kunt besparen