Doe de dakscan

Wat kosten zonnepanelen?

Hoe ontwikkelt de prijs van zonnepanelen zich en hoe worden de kosten van zonnepanelen berekend? Dat lees je hier. Direct weten wat zonnepanelen ongeveer kosten voor jou? Doe de dakscan!

Doe de dakscan

Prijsontwikkeling van zonnepanelen

Door technologische ontwikkeling en opschaling van de zonnestroommarkt zijn de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren fors gedaald. Waren zonnepanelen in 2010 nog voor de happy few, inmiddels zijn ze voor de meeste mensen betaalbaar.

Denk je er nu over om zonnepanelen te kopen, dan heb je dus een goed moment uitgekozen. Zonnepanelen zijn nog nooit zo voordelig geweest en leveren veel meer op dan ze kosten.

kosten netstroom vs zonnepanelen

Financiering voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn nog nooit zo voordelig geweest plus er zijn nu verschillende financieringsopties mogelijk.

Lees meer over financiering

Weten wat zonnepanelen je ongeveer gaan kosten?

Met de gratis dakscan weet je binnen 1 minuut waar je aan toe bent.

Is de prijs van zonnepanelen op z’n laagst?

Misschien vraag je je af of het slim is om nog even te wachten met instappen tot de prijzen nóg verder dalen. Dat kun je doen, maar erg hard gaat het niet meer. Het is vergelijkbaar met mobiele telefoons: komt er een nieuw model op de markt, dan daalt het oude een beetje in prijs. De prijs van energie blijft daarentegen volgens MilieuCentraal met 2% per jaar stijgen. En je kunt nog tot 2023 volledig salderen. Nu instappen is dus slim.

Lees meer over instappen of wachten

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

De vraag ‘wat kosten zonnepanelen?’ is helaas niet eenvoudig te beantwoorden. De exacte kosten van zonnepanelen hangen af van het type panelen, de hoeveelheid, de omvormer, garanties, de installatie en meer. Er is dus niet één goed antwoord. Maar we begrijpen dat je een prijsindicatie wilt.

Een gemiddeld systeem van 10 panelen met een totaal vermogen van 2.500 Wattpiek? kost ongeveer 3.590 euro. Dat is dan inclusief omvormer, toebehoren en installatie en exclusief BTW (want die kun je terugvragen).

‘Wat kosten zonnepanelen’ is een legitieme vraag, maar relevanter zou zijn: ‘Wat leveren zonnepanelen mij op?’ Want zonnepanelen zijn een slimme investering, met een hoger rendement dan op de bank.

Voorbeeld investeringskosten en rendement

Gemiddeld energieverbruik Nederlands gezin per jaar (4 personen)

3.300 kWh

Gemiddeld aantal zonnepanelen

10-12 zonnepanelen

Gemiddelde kosten per systeem

€4500,- en €6000,-

Afdekkingspercentage energieverbruik

90%

Rendement op investering

10%-14%

Zonnepanelen prijs berekenen

Bij een zonnepanelensysteem van Sungevity zit het volgende allemaal bij de prijs inbegrepen:

  • De zonnepanelen zelf
  • De omvormer
  • De productiemeter
  • De bekabeling
  • Het montagemateriaal
  • De installatie
  • Minimaal 10 jaar product- en installatiegarantie

De keuze voor een bepaald type paneel of omvormer heeft effect op het kostenplaatje. Maar ook schaduwvorming op je dak kan consequenties hebben voor de prijs. Bij schaduw kan het bijvoorbeeld beter zijn om een een parallel geschakeld systeem te kiezen met bijbehorende omvormer. Onze adviseur bespreekt gratis en vrijblijvend dit soort mogelijkheden met je.

Ook de installatie zit bij de prijs inbegrepen. Het kan voorkomen dat er speciale werkzaamheden moeten plaatsvinden, zoals graafwerkzaamheden of het gebruik van een steiger. Bij Sungevity nemen we dit altijd van tevoren met je door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de dag van de installatie. Vergelijk je aanbieders? Let dan ook op dit soort zaken.

Meer over zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

kosten zonnepanelen soorten blauw plat-dak

Wil je weten wat ‘mono’ en ‘poly’ betekenen? En wat voor andere verschillen er zijn?

Lees meer over soorten zonnepanelen

Zonnepanelen huren of leasen

kosten zonnepanelen prijs huren leasen

De prijs van zonnepanelen hangt ook af van hoe je ze aanschaft. Je kunt zonnepanelen namelijk kopen, huren of financieren met een lening.

Lees meer over het aanschaffen van zonnepanelen

Vermogen zonnepanelen

kosten zonnepanelen vermogen totaal

Ga je voor het beste van het beste of is een middenmootje op jouw dak ruim voldoende?

Lees meer over het vermogen van zonnepanelen