Terug naar Blog

Negatieve spaarrente? Zo ga je hier slim mee om

De negatieve spaarrente, we raken er niet over uitgepraat. Uit een enquête van de Consumentenbond blijkt dat 75% van de ondervraagde panelleden actie onderneemt als de spaarrente negatief wordt. De hamvraag is nu: wat doe jij met jouw spaargeld? Ons antwoord verrast je vast niet: investeer je geld in zonnepanelen. Maar wel met een reden. We zetten het hieronder uiteen.

Hoe zit het ook alweer met de spaarrente?

De Europese Centrale Bank (ECB) bepaalt de hoogte van onze spaarrente. Deze rente is al lange tijd historisch laag. De ECB stimuleert zo de groei van de economie. Om te voorkomen dat mensen weinig geld uitgeven wordt de rente steeds lager. Hierdoor gaan mensen meer kopen of investeren. Dit bevordert de economische groei. Een negatieve spaarrente is al bij een aantal banken ingevoerd. Dit gaat momenteel om spaarders met een groter vermogen. Deze spaarders ontvangen een negatieve spaarrente van -0,2% tot -0,4%. Ondanks dat er sprake is van een negatieve spaarrente is er nog niets definitief besloten. Toch lijkt ook voor kleine spaarders een negatieve spaarrente op den duur onvermijdelijk. Wat doe jij om het meeste uit je spaargeld te halen?

De voordelen van de zon

Ook wat het ING Economisch Bureau betreft zijn zonnepanelen een slimme investering. Volgens hun onderzoek is het beter om nu te investeren in zonnepanelen, anders loop je besparing mis. De prijs van een compleet zonnepanelensysteem ligt tussen de €4.500,- en €5.500,- inclusief btw waarvan je de btw kunt terugvragen. Dit verdien je ongeveer tussen 6 à 7 jaar terug. Onder normale weersomstandigheden gaan zonnepanelen meer dan 25 jaar mee. Je hebt dan 18 jaar lang gratis stroom!

Hoeveel rendement behalen onze Sungevity klanten?

Uit een intern onderzoek, onder duizenden klanten, blijkt dat bijna 80% van de zonnepanelen-eigenaren 11% tot 18% rendement halen op hun investering. In het bovenstaande staafdiagram zie je de verdeling van het rendement van onze klanten. Dit is een stuk meer dan wanneer je het geld op de spaarrekening laat staan.

Maar hoe weet je nou zeker dat de verwachte opbrengst van jouw panelen ook werkelijkheid wordt? Dat antwoord is simpel: Wij geven je opbrengstgarantie!

Zonnig, zeker en zorgeloos

Bij ons ben je altijd zeker van jouw opbrengst en besparing. Met onze opbrengstgarantie bieden wij voor de eerste 10 jaar gegarandeerd 90% van de voorspelde opbrengst. Leveren jouw zonnepanelen onverhoopt minder op dan voorspeld? Dan betalen wij je direct de gemiste opbrengst in euro’s terug.

Investeren in zonnepanelen is dus niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor een duurzame toekomst. Waar wacht je nog op? Doe mee met onze Rooftop Revolutie: heel Nederland op zonnestroom. Doe de gratis dakscan en ontdek wat jij kunt besparen.

Besparen op je energierekening?

Binnen enkele tellen rekenen we je besparing uit

Doe de bespaarcheck