Doe de dakscan

Meer dan 2 miljoen Nederlanders profiteren al van de zon

Elke 3 minuten stapt er ergens in Nederland iemand over op eigen zonnestroom.

Wil jij ook weten hoeveel je kan besparen met zonnepanelen op je dak?

Doe de dakscan

Geen beter moment voor zonnepanelen

Is jouw energierekening ook zo opgelopen sinds het thuiswerken? Daar is iets aan te doen. Met zonnepanelen werk je op zonnestroom, zet je koffie op zonnestroom en draai je overdag een wasje op zonnestroom. Dat scheelt een hoop geld.

Ook als je niet thuiswerkt, is nu het moment om in te stappen. Dat komt doordat de salderingsregeling wordt afgebouwd. Je mag vanaf 2025 steeds minder zonnestroom terugleveren en aftrekken van je energierekening. Volgens onafhankelijk onderzoeksinstituut TNO doe je er langer over om je panelen terug te verdienen als je ze later aanschaft. Hoe eerder je zonnepanelen neemt, hoe hoger je rendement.

terugverdientijd instapjaar salderingsregeling

Dakscan zonnepanelen

Overweeg je om zonnepanelen te nemen, maar wil je eerst weten wat het je ongeveer gaat kosten en opleveren? Via onze gratis zonnepanelen dakscan check je binnen 1 minuut de potentie van je dak!

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

De meeste Nederlandse daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Maar of ook jouw dak geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Met onze dakscan bereken je makkelijk en snel vanuit je luie stoel of we ook op jouw dak zonnepanelen kunnen plaatsen.

Van huisbezoek naar online zonnepanelen dakscan

Zo’n 10 jaar geleden was het ‘scannen’ van een dak erg tijdrovend. Er moest een expert langskomen die het dak op klom en uit de losse pols een berekening maakte. Aan dit tijdrovende proces kwam een einde toen Sungevity in 2012 het ‘remote solar design’ (de dakscan) naar Nederland haalde. Inmiddels zijn we allang niet meer de enige die gebruikmaakt van deze techniek en hebben bijna alle zonnepanelenaanbieders de dakscan omarmd.

Via de dakscan zie je niet alleen of je dak geschikt is voor zonnepanelen, maar krijg je ook inzicht in de indicatieve kosten van zonnepanelen én berekenen we hoeveel zonnestroom jouw dak kan opwekken. We kijken hiervoor onder andere naar het dakoppervlak, de schaduwval en de oriëntatie van je dak.

Wat is de beste oriëntatie voor zonnepanelen?

De oriëntatie van je dak, dus de positie van je dak ten opzichte van de zon, bepaalt de oriëntatie van de zonnepanelen. Dit heeft een directe invloed op je stroomopbrengst. Een schuin dak op het zuiden wekt het meeste stroom op, maar een dak op het (zuid)oosten of (zuid)westen is ook zeer geschikt.

Een dak op het noorden is minder ideaal, maar een schuin dak heeft meestal twee zijden. Grote kans dus dat het andere dakdeel wél geschikt is. Onze dakscan kiest automatisch het beste dakdeel uit.
Wil je zonnepanelen op een plat dak? Dan kunnen we de oriëntatie en hellingshoek van de zonnepanelen helemaal zelf bepalen.

Hoe bereken ik het aantal zonnepanelen?

Als je de dakscan invult, vragen we je ook naar je energieverbruik. De dakscan berekent namelijk niet hoeveel zonnepanelen er maximaal op je dak passen, maar hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je verbruik af te dekken. Soms passen er dus meer panelen op je dak dan de dakscan voor jouw situatie berekent.

Hoe werkt de zonnepanelen dakscan?

De online dakscan voor zonnepanelen maakt gebruik van satellietbeelden en verschillende soorten data, zoals hoogtemetingen en instralingsgegevens. Zo zien we direct de oriëntatie van je dak, hoe hoog het dak is en hoeveel zon er op je dak valt.

Het invullen van de dakscan is heel eenvoudig: jij geeft je postcode, huisnummer, type woning en je jaarlijkse stroomverbruik op en de dakscan geeft een indicatie van:

  • hoeveel zonnepanelen er bij jouw verbruik passen;
  • hoeveel stroom (kWh) je hiermee kunt opwekken;
  • wat het ongeveer gaat kosten;
  • hoeveel jij hiermee bespaart op je energierekening

Kortom, onze dakscan geeft je inzicht in de mogelijkheden op jouw dak. Zo helpen we je beslissen of zonnepanelen kopen voor jou een goede investering is.

Hoe betrouwbaar is de dakscan?

Hoewel de zonnepanelen dakscan steeds nauwkeuriger wordt, blijft het een indicatie. Kleine of platte obstakels op je dak zoals een raam of pijpjes ziet de scan niet. Liever een exacte berekening van de kosten of een persoonlijk advies? Vraag dan na het doorlopen van de dakscan meteen een adviesgesprek aan. Net zoals de dakscan is ook ons adviesgesprek gratis en geheel vrijblijvend.

 

Dakscan uitproberen?

Ben je benieuwd wat jouw dak waard is? Doe dan de gratis zonnepanelen dakscan en check hoeveel jij kunt besparen.